Annons

Oviss vår väntar Kronovalls vinslott

zoom Jane Hviid som driver Kronovalls vinslott hoppas att sommarens bröllop blir av.  Foto: Kim Hviid
Jane Hviid som driver Kronovalls vinslott hoppas att sommarens bröllop blir av. Foto: Kim Hviid
NYHETER: På grund av restriktionerna har Kronovalls vinslott på Österlen valt att hålla stängt sedan december. Nu hoppas de kunna öppna till påsk. – Vi har flera bröllop inbokade och lever på hoppet om att restriktionerna lättar så att vi kan börja leverera, säger ägaren Jane Hviid.
Annons

I vanliga fall är det bråda dagar på slottet så här års. Förberedelserna inför ett stort antal bröllop ska noggrant gås igenom. Nu är situationen en annan. Fyra av fem bröllop som skulle ha hållits i maj är framskjutna. Och om restriktionerna inte lättar snart kan situationen bli oviss även för sommarens bröllop.

– Förra sommaren behövde vi flytta fram fyra bröllop med utländska par men vi kunde ändå genomföra 17 stycken eftersom det inte fanns några restriktioner kring alkoholservering eller antal festdeltagare då, säger Jane Hviid.

Nu när endast fyra personer tillåts per bord och alkohol inte får serveras efter klockan 20 har slottets möjlighet att arrangera bröllop försvårats.

– Det är paradoxalt. Österlen svämmade ju över av inhemska turister förra sommaren, och vi tror att många kommer hit i sommar också, vilket är bra för delar av vår verksamhet. Men just bröllopen blir svåra att genomföra med nuvarande restriktioner. Vi vill ju kunna erbjuda en genuin slottsupplevelse. Det går inte om gästerna måste gå till sina hotellrum klockan 20.30.

Vad säger ni till par som bokat bröllop som kanske inte går att genomföra?

– Vi senarelägger så mycket vi kan, men det kan vara svårt att hitta helgtider som passar eftersom vi är fullbokade långt framåt.

Just nu är det vårens bröllop som flyttas fram – vad händer om restriktionerna håller i sig och sommarbröllopen drabbas?

– Vi lever på hoppet om att saker och ting löser innan bröllopssäsongen drar igång på allvar. Om det inte blir så försöker vi ändå göra det bästa och hitta lösningar som passar både oss och brudparen.