Annons

Petter Stordalen köper finsk hotellkedja

zoom Med uppköpet blir Finland hotellkoncernens<br />
 tredje största marknad efter Norge och Sverige. Foto: Nordic Choice Hotels
Med uppköpet blir Finland hotellkoncernens
tredje största marknad efter Norge och Sverige.
Foto: Nordic Choice Hotels
NYHETER. Nordic Choice Hotels köper finska hotellgruppen Kämp Collection Hotels.”Uppköpet av Kämp Collection Hotels är en stor milstolpe och en av de viktigaste affärerna jag gjort i hotellbranschen”, säger Petter Stordalen.
Annons

Den finska hotellkedjan består av 11 hotell och är, enligt ett pressmeddelande från Nordic Choice Hotels, marknadsledande inom lyx- och livsstilssegmentet i Finland.

Med affären blir Finland hotellkoncernens tredje största marknad efter Norge och Sverige.

– Uppköpet av Kämp Collection Hotels är en stor milstolpe och en av de viktigaste affärerna jag gjort i hotellbranschen, säger Petter Stordalen i en kommentar och fortsätter:

– Som nya ägare till Kämp Collection Hotels blir vi på allvar en viktig spelare i Norden. Kämp Collection Hotels är en institution i Helsingfors och deras unika hotell har en personlighet som den globala hotellmarknaden knappt har sett maken till. Dessutom går deras värderingar och företagskultur helt i linje med Nordic Choice Hotels.

Kämp Hotels portfölj består idag av fristående hotell med olika varumärken som Hotel Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian och Klaus K.

2019 har företaget ett omsättningsmål på 100 miljoner euro. Förvärvet av Kämp Collection Hotel kommer att