Annons

Petter Stordalen tar över Ving

zoom Petter Stordalen blir en av resebolaget Vings tre nya ägare.  Foto: Kate Gabor
Petter Stordalen blir en av resebolaget Vings tre nya ägare. Foto: Kate Gabor
NYHETER. Hotellmagnaten Petter Stordalen blir en av researrangören Vings tre nya ägare. ”Jag får gåshud. Det här är det jag älskar med företag”, säger Stordalen på presskonferensen.
Annons

Försäljningen av Ving blev aktuellt efter att ägaren, brittiska Thomas Cook-gruppen, gick i konkurs för en dryg månad sedan. Därefter har det spekulerats om vem som skulle ta över den nordiska delen av resekoncernen som varit fortsatt lönsam.

Under onsdagen kunde alla spekulationer dock upphöra när det stod klart att det blir den norska hotellmagnaten Petter Stordalen som kliver in som en av tre nya ägare. Tillsammans med två fonder, Altor och TDR Capital, tar Stordalen genom sitt bolag Strawberry Group över hela nordiska Vingruppen med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Thomas Cook Airlines Scandinavia.

– Jag har gjort många affärer men denna är speciell för den representerar hjärta och hjärna, säger Petter Stordalen vid dagens presskonferens.

Strawberry Group och Altor köper 40 procent vardera av Vinggruppen och TDR Capital resterande 20 procent. Prislappen ligger enligt Stordalen på sex miljarder kronor.

– Man ska aldrig tänka på pengarna när man köper ett bolag, utan på vad det kan betyda i framtiden, säger Stordalen enligt Expressen.