Annons

Pippi ska sälja Vimmerby – i Stockholm

zoom Pippi ska sälja Vimmerby i huvudstaden.
Pippi ska sälja Vimmerby i huvudstaden.
NYHETER. Vimmerby gör som Pippi. Staden tar saken i egna händer i jakten på fler turister. I helgen får Stockholm se upp. 
Annons

Pippi med poliskonstaplarna Kling och Klang hack i häl intar Stockholm i morgon lördag för att marknadsföra Vimmerby som destination. Draken Katla, som flyttat in på Astrid Lindgrens Värld, får däremot stanna hemma.

– Vi vill ju inte skrämma livet ur Stockholmsbarnen, vi vill att de ska komma till oss i sommar, säger Peter Göransson, turistbyråchef i Vimmerby.

Destination Vimmerby har hyrt utställningslokalen So Stockholm i Kungsträdgården. Det är första gången turistbyrån marknadsför sig på egen hand i Stockholm tillsammans med lokala turist- och upplevelseföretag.

– Det ska bli jäkligt kul. När vi gick ut med förfrågan tog våra 15 partnerplatser slut på 24 timmar. Vi vet att det finns stor potential i Stockholmsregionen. Målet är att öka antalet flerdagsbesökare i Vimmerby.

Flera lokala turistföretag på plats

Astrid Lindgrens Näs, Virum Älgpark och Ingebo Hagar är några av turistföretagen som hakat på. Men gästspelet med Pippi från Astrid Lindgrens värld är förstås lördagens stora dragplåster. Teaterparkens stora satsning i sommar är annars Bröderna Lejonhjärta med de spännande miljöerna från Törnrosdalen och Körsbärsdalen – samt den rysliga Katlagrottan med draken Katla. Det är parkens största investering någonsin och invigs 17 juni.

– För första gången öppnar man också upp en ny boendeform i själva parken. Det blir mycket spännande, säger Peter Göransson.