Annons

Race of Champions ett lyft för Pite Havsbad

zoom Tobias Lindfors, vd Pite Havsbad Group.
Tobias Lindfors, vd Pite Havsbad Group.
NYHETER. För andra året i rad genomfördes Pite Havsbad Race of Champions med flera världskända Formel 1-förare på plats. ”Det har blivit en total succé”, säger Tobias Lindfors på Pite Havsbad.
Annons

Alla världens motorintresserade blickar var riktade mot Pite Havsbad när Race of Champions genomfördes i slutet på januari. En av världens största motortävlingar där världsförare från Formel 1 möter rallycross- och Indycarförare med flera.

– Det har blivit en total succé. Förutom en stor folkfest på plats hade vi cirka 1,2 miljoner tv-tittare på SVT:s sändningar, säger Tobias Lindfors, koncern-vd och ägare av Pite Havsbad Group.

På plats var bland andra världsförare som Valtteri Bottas, Mick Schumacher och Sebastian Vettel. Men det var svenske rallyföraren Mattias Ekström som vann det individuella racet.

Första gången på is och snö

Race of Champions har funnits sedan 1988. Förra året var det första gången som tävlingen genomfördes på snö och is, och då på Pite Havsbad som även arrangerade tävlingen i år.

– Vi vann dragkampen om att få anordna tävlingen för att vi har lyckats bygga en Race of Champions village – en racingby där alla får plats – där både förare och publik kan bo alldeles intill arenan i naturen, säger Tobias Lindfors.

Stora investeringar

Idén till att kunna ta emot den här typen arrangemang kom när Pite Havsbad var SM-by 2016, som är den enda anläggning i Sverige som kunnat vara SM-by tack vare den stora kapaciteten.

– Vi funderade på hur vi kan ta hit stora arrangemang till Pite Havsbad och norra Sverige. Vi vill satsa på det som är unikt, så det var självklart att vi skulle gå från SM-by till Racing-by, säger Tobias.

Pite Havsbad har investerat över 100 miljoner kronor. Bland annat har de byggt flera nya restauranger, ny lobby, ett spa nere vid havet, ny skybar och renoverat konferensanläggningen, paddelcentret samt hotellrum och stugor.

– Vi har höjt standarden och har förberett väldigt mycket för att kunna ta emot stora arrangemang, säger han.

Samlat under ”ett tak”

I dag består Pite Havsbad av 230 stugor, 400 hotellrum och 1100 husvagnsplatser. Allt är samlat under ”ett tak”, berättar Tobias, vilket gör Pite Havsbad så unikt.

– Vi har fått publik från väldigt många länder att komma. Det har fått många ringar på vattnet. Inför nästa vinter har vi har mer bokat än någonsin med utländska gäster.

Vad betyder det för regionen och Pite Havsbad?
– Vi visar upp att vi har en otroligt unik natur som många vill uppleva. Vi har fått flera förfrågningar samt att vi tittar också på om vi kan göra flera arrangemang av det här slaget.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...