Annons

Rånäs Slott satsar på vinterbröllop

NYHETER. Bröllopsyran på Rånäs Slott har blivit en succé. Konceptet drop-in bröllop, där gästerna får sitt alldeles egna slottsbröllop utan att behöva hyra hela slottet, får nu en vintervariant.
Annons

– Det började 2019 efter att vi blivit inspirerade av Skansens drop-in bröllop. Min bror gifte sig vid ett av dessa tillfällen och vi började prata om att vi skulle kunna göra detsamma på vårt slott, säger Pernilla Åberg auktoriserad bröllopskoordinator som har arbetat på Rånäs Slott i 19 år.

Exklusiv weekend på slottet

Lösningen blev en mer exklusiv variant, med endast 8–­10 bröllopspar. Tanken var att öppna upp för brudpar som inte ville ha en stor fest, men ändå kunna få njuta av ett slottsbröllop.

– Vi erbjuder ett bröllopspaket för weekendgäster, där det ingår vigsel med vigselförrättare, musiker och en vackert pyntad bröllopsplats med blommor. Efter vigseln får man ett glas med Rånäs Slotts champagne och kanapéer.

– Vi har också en duktig fotograf till hands för de som väljer att föreviga detta ögonblick.

Fåtal gäster på plats

Man kan välja mellan att komma själva, och då har Rånäs Slott vittnen till hands, eller så kan man ha med sig ett mindre sällskap av gäster.

– Det kan till exempel vara den närmsta familjen, men vi begränsar antalet för att ha möjlighet att kunna ta emot alla paren, säger Pernilla.

Den 13 juli genomfördes den senaste bröllopsyran och den blev tidigt fullbokad.

– Det är jättepoppis. Vi blev fullbokade med en gång och vi vigde då åtta par.

Utökning och start för vinterbröllop

De tidigare bröllopsyrorna har ägt rum på vår och höst. Men nu ska vi för första gången prova att hålla en bröllopsyra på vintern, närmare bestämt lördagen den 10 december.

– Det blir en gnistrande vintervariant med ett juldekorerat slott, mys och pys, tända ljus och sprakande eldkorgar. Tanken är att utöka antalet par till cirka 14 stycken.

Från bröllop till fest

Ända sedan Rånäs Slott startade med bröllopsyran har trycket varit stort, även under pandemin. Det som märktes under pandemin var att en del par, som önskat ett stort bröllop med massor av gäster, till slut inte ville vänta och valde Rånäs Slotts lilla variant i stället.

– En del av paren som vigdes då har också återkopplat för att boka in en fest på slottet nu. På så sätt blir det som en gång till. Det blir som en liten repris, fast nu med alla dem man hade velat bjuda in till vigseln, säger Pernilla Åberg.

Läs mer: ”Viktigt att inte stanna upp utan fortsätta blicka framåt”

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...