Annons

Rekord i bröllop på Bjertorp Slott

zoom Victoria Johansson, vd på Bjertorp Slott. Foto: Christopher Agbajogu
Victoria Johansson, vd på Bjertorp Slott. Foto: Christopher Agbajogu
NYHETER. ”Det är kärlek från morgon till kväll”, säger Victoria Johansson, vd på Bjertorp Slott som siktar på att bli landets främsta bröllopsdestination.
Annons

Det är tioårsjubileum för drop-in-vigsel på Bjertorp Slott, som arrangeras tillsammans med Vara kommun på alla hjärtans dag. Kommunen bistår med flertalet vigselförrättare, men slottet erbjuder även kyrklig vigsel om man vill ha det.

– Det är den roligaste dagen man kan ha på jobbet, verkligen kärlek från morgon till kväll. Vissa par kommer hit på lunchen och gifter sig, andra har bröllopsklänning och tar hit hela släkten, det är så olika hur man vill ha det, säger Victoria Johansson, vd på Bjertorp Slott.

Rekordsäsong för bröllop 2022

Den riktiga högsäsongen för bröllop brukar dra i gång i maj och pågår sedan fram till september. Många nappar på erbjudandet att hyra hela slottet för sina gäster, under en hel helg. Under 2022 hade man ett trettiotal bröllop, vilket är rekord.

En förklaring till rekordsiffran handlar om att restriktionerna släppte och många som skjutit upp sitt bröllop äntligen kunde slå till.

– Men vi ser att det är likvärdigt med bokningar nu under 2023 och nu bokar vi för 2024 och 2025. Många par som gifter sig i dag vill ha stora bröllopsfester och då är man ute i god tid, för att få den rätta platsen, säger Victoria Johansson.

Växande bröllopsmarknad

Redan 2019 började satsningen mot att bli landets ledande bröllopsdestination. En viktig del bestod i att hitta rätt samarbetspartner, för make-up, blomsterarrangemang, musik och inte minst tårtor.

Conditori Nordpolen, utsett till ett av Sveriges bästa konditorier av White Guide, har varit med från start. Sedan kom pandemin men nu storsatsar man framåt igen.

– Bröllopsfester är en härlig målgrupp och vi ser att vår marknad har vuxit utanför Västsverige och Oslo-området.

Märker ni av lågkonjunkturen?

– Vi har inga avbokningar av det skälet. Det vi har märkt är att det är lite längre till beslut, jag tror att man tänker till kring sin budget men vi har kanske inte den mest känsliga målgruppen.

Vilka är bröllopstrenderna just nu?

– Vår eventkoordinator har märkt av att paren verkligen vill ha något extra, som visar deras personligheter och intressen, som en ostronbar eller luftballonger. Vi har också haft jakttema. Generellt är det också ett stort fokus på hög kvalitet i mat och dryck, säger Victoria Johansson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...