Annons

Rekordvinter för Skistar

zoom Nästa säsong är siktet för Skistar inställt på att locka fler internatipnella gäster. Foto: Skistar
Nästa säsong är siktet för Skistar inställt på att locka fler internatipnella gäster. Foto: Skistar
NYHETER. Skistar visar rekordsiffror tack vare tidig vinter med snö och kyla. "Det går bättre än väntat", säger vd Mats Årjes.
Annons

Skistar ökar intäkterna med tio procent jämför med förra säsongen, visar bolagets halvårsrapport som sträcker sig från 1 september till sista februari.

­– Jag hade nog förväntat mig att det skulle gå bra. Men siffrorna sticker ut i ett historiskt perspektiv, säger vd Mats Årjes.

Skistar är den dominerande aktören när det gäller svenska skidanläggningar och kontrollerar de största anläggningarna Sälen, Åre och Vemdalen. Bolaget har också etablerat sig i Hemsedal och Trysil på den norska sidan. Företaget har även en anläggning i S:t Johann i österrikiska Tyrolen.

– Vi har haft en bra vintersäsong på samtliga orter, säger Mats Årjes.

Fler skiddagar

Snön och kylan kom tidigt och vintern har inte släppt greppet. Det har lett till att skidanläggningarna varit i full drift i stort sett hela säsongen. Det är förklaringen till att Skistar presenterar det bästa halvårsresultatet i historien, konstaterar Mats Årjes.

Skiddagarna är fem procent fler än under förra säsongen.

Bokningsläget ser också bra ut inför återstoden av säsongen, plus sex procent jämfört med förra säsongen.

Samtidigt är uppladdningen på gång inför nästa säsong. Då arrangeras Alpin-VM i Åre och Skistar är titelsponsor. Mats Årjes räknar med att det kommer att ge stor uppmärksamhet internationellt.

­– Vi hoppas i första hand kunna attrahera fler internationella gäster till de anläggningar vi har.

Investerar inför nya flygplatsen

Förhoppningarna är stora kring Scandinavian Mountains, den nya flygplatsen mellan Trysil och Sälen, där de första planen ska landa i december 2019. Skistar förbereder sig med att investera 300 miljoner, främst i Sälen och Trysil. Hundfjället ska förses med Skandinaviens modernaste 8-stols expresslift, nya nedfarter och utökade snösystem ­– en investering på totalt hundra miljoner.

Bland nyheterna under årets säsong märks ett lyxigare boende i Hemsedal – Skistar Lodge Hemsedal Suites ­– och en ny gondollift i S:t Johann.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren