Annons

Royal Park Sthlm första Apollo Sports-hotellet i Norden

NYHETER. ”Världsläget gav oss en väldig skjuts att utveckla vår affär i Skandinavien. Vi tar oss an dessa fyra länder som vi tidigare gjort med Spanien och Grekland” säger Apollos Nina Hornewall.
Annons

På två veckor har anläggningen Royal Park Sthlm och Apollo kommit överens om ett samarbete – från idé till genomförande. På dessa dagar har bland annat en strand anlagts vid hotellet i Hagaparken i Stockholm.

– Att utveckla Skandinavien i vår portfölj har vi pratat om länge, men aldrig tidigare haft tid till, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör på Apollo.

Bolaget har många lojala kunder som reser med dem utomlands, och som de tror skulle vilja besöka dem även på hemmaplan.

– Deras aktiva livsstil är ju ingenting som upphör för att de landar i Sverige. Och nu gav världsläget oss en väldigt skjuts att utveckla vår affär i Skandinavien. Vi tar oss an Sverige, Norge, Danmark och snart Finland precis som vi tidigare gjort med Spanien och Grekland och många andra destinationsländer runt om i världen.

I maj drog Apollo igång sitt koncept Mondo på ett par platser i Sverige. Redan i sommar räknar Apollo med att ha paketlösningar i samtliga dessa länder. Nu söker de utvalda hotellpartners som svarar mot kundens behov. Royal Park Sthlm är det första Apollo Sports-hotellet i Norden. Här finns såväl välförsett gym som boxningsring, och Apollo bidrar med träningsprogram och event.

– Vi räknar med semesterresenärer nu över sommaren. I höst erbjuder vi både träning över dagen, flera dagars träningscamp eller varför inte en långweekend i Stockholm, där man kan bo naturskönt och träna ett stenkast från centrum. Inför nästa sommar räknar vi med europeiska gäster. Jag ser att Royal Park Sthlm kan ha en framtid i vår portfölj under lång tid framåt.

Carl Palmlund, du är operativ chef på destinationen Royal Park Sthlm. Varför är samarbetet med Apollo viktigt för er?

– Framför allt för vår ompositionering. Vi går från att vara ett traditionellt konferenshotell till att bli en destination, en urban resort med tränings- och wellness-inriktning. När det gäller möten och konferens ställer vi om så att vi tekniskt kan livestreama möten med upp till 10 000 deltagare.

Ni höll på att ta fram ett koncept för den nya tidens lyx när corona slog till. Vad händer med det konceptet nu?

– Conscious Luxury Hospitality Group och vårt arbete med det ligger till grund för det vi gör nu, att arbeta mer hållbart och lokalt. Vi jobbar med utveckling av nya, hållbara sätt att driva hotell och vi för diskussioner om samarbete med ett antal hotell i och utanför Sverige.

Nina Hornewall. För Apollos resenärer har ju sol och värme traditionellt varit viktigt. Vad händer om den svenska sommaren regnar bort?

– Oavsett om vi får resa ut ur landet eller ej, har ju Royal Park Sthlm en fantastisk viktig roll att fylla! Och svenskar är vana vid att utnyttja sommaren oavsett om det är 25 grader varmt eller 16. De som kommer från andra länder kommer för andra skäl än för vädret – tänk bara på det faktum att Kronprinsessan bor ett stenkast från hotellet!