Annons

Rusning till fjällsommar

zoom Skistars bokningsläge ökar med 83 procent för sommaraktiviteter. FOTO: Skistar/pressbild
Skistars bokningsläge ökar med 83 procent för sommaraktiviteter. FOTO: Skistar/pressbild
NYHETER. Skidåkarna i de svenska fjällen räddade vintersäsongen för Skistar. Bolaget går med vinst trots pandemin. Nu väntar en sommar med nya aktiviteter och ett starkt bokningsläge. ”Det befäster att hemester-trenden är här för att stanna”, skriver vd Stefan Sjöstrand i rapporten för årets andra kvartal.
Annons

Trots en andra och tredje coronavåg redovisar Skistar ett plusresultat för plusresultat för niomånadersperioden från första september i fjol till sista maj i år där hela skidsäsongen ingår.

Den sista kvartalet där påsken ingår blev avsevärt bättre än motsvarande period 2020 när coronans första våg träffade skidanläggningarna med full kraft.

Det är åkningen i de svenska fjällen där backarna varit öppna som räddat säsongen.

”Tack vare en fortsatt stabil SkiPass-försäljning i Sverige under den gångna vintersäsongen och en positiv logibokning i jämförelse med föregående år, på totalt plus 43 000 objektsnätter i Sverige, kan vi leverera ett positivt resultat”, skriver vd Stefan Sjöstrand i rapporten.

Jämfört med hela säsongen 2019/20 där coronan inte fått fullt genomslag redovisas ett sämre resultat.

”Antalet skiddagar, där en skiddag motsvarar en dags skidåkning med ett SkiPass, uppgick till 4,4 miljoner under säsongen 2020/21. Det är 0,7 miljoner färre skiddagar jämfört med säsongen 2019/20 och beror på frånvaron av utländska gäster i Norge under detta år.”, skriver Skistars vd.

Skistars anläggningar finns i Sälen, Åre, Vemdalen, Hammarbybacken, Hemsedal, Trysil. Anläggningen i österrikiska St Johann in Tirol såldes under andra kvartalet och bolaget har nu Skandinavien i fokus.

Där ingår en stor satsning på sommaraktiviteter i svenska fjällen med nyheter som klätterparker, cykelleder, padelbanor och äventyrsgolf.

”Bokningsläget inför sommaren är bättre än någonsin: +83 procent till och med vecka 23 mätt i antalet objektsnätter förmedlade via SkiStar jämfört med samma period föregående år. Det befäster att hemester-trenden är här för att stanna och att fler och fler vill ha en aktiv semester i den skandinaviska fjällvärlden även sommartid.”, skriver Stefan Sjöstrand.

Han andas också optimism inför den kommande vintern.

”Vi ser en positiv trend inför vintern 2021/22 där våra utländska gäster återkommer starkt med en stor orderingång till alla destinationer. Många gäster bokar generellt tidigt och inför vintern har vi till och med vecka 23 ett bokningsläge på +30 procent.”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...