Annons

Så blir Nobis nya hotell: ”Kvalité för bra pris”

zoom Foto: Blique
Foto: Blique
NYHETER. Hemlighetsmakeriet kring Nobis nya hotell Blique är stort. Klart är att det ska öppna i vår i Hagastaden med två restauranger och en takbar. Antal rum blir fler än de som man först planerade för.
Annons

I början av september berättade Nobis-koncernen att deras nya hotell på Gävelegatan i Stockholm ska heta Blique. Dess logotype presenterades då på hotellets uppfart med en vattenavstötande färg som bara syns när det regnar. Namnet är en koppling till ordet ”blick”.

Hotellet, med en yta om cirka 12 000 kvadratmeter, kommer att ha två restauranger och en takterrass med bar.

– Blique by Nobis blir ett modernt hotellkoncept där vi satsar mycket på generösa publika ytor, med flexibla konferens- och eventmöjligheter samt två restauranger och en takbar med fantastisk utsikt över Stockholm. Rummen är kompakta men med samma höga kvalitet och krav på design som är genomgående för alla hotell inom Nobis. Nytt för oss som grupp är att Blique by Nobis även kommer ha ett antal long-stay rum, säger Johan Hyltner, vd, Nobis Collection.

Antal rum ville man först inte berätta om när Besöksliv hörde av sig. För det skulle bli fler än de 242 som man hade beräknat. Men nu står det klart att det blir 249 rum.

Vilket prissegment vill ni verka i?
– Omkring 1700-1800 kronor för ett dubbelrum.

Vad har Blique som redan inte finns i Stockholms hotellvärld?
– Vi erbjuder en kvalitét som är svår att hitta någon annanstans för samma pris. Detta gör vi utan att skala av på hotellupplevelsen, bland annat genom att satsa på de publika ytorna.

Vad blir det för restaurangkoncept?
– Vi kommer att hålla lite på restaurangkonceptet ett tag till.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...