Annons

Säljutbildning för besöksnäringen

zoom Kursledare Jesper Ohlsson
Kursledare Jesper Ohlsson
NYHETER. Efter succén i Malmö förra året återkommer nu säljutbildningen för besöksnäringen. Den här gången handlar det om två fullmatade dagar i Stockholm.
Annons

Utbildningen, som äger rum i Visitas lokaler på Sveavägen, riktar sig både till nybörjare och erfarna säljare inom besöksnäringen. Syftet är att deltagarna ska utveckla nya säljtekniker och arbetssätt och bli säkrare och tryggare i säljrollen.

Susanne Larsson, kurs- och stiftelseadministratör på Visita, säger att många medlemmar efterfrågat just den här typen av utbildning.

– Deras synpunkter och önskemål är väldigt viktiga för oss och vi gör vad vi kan för att försöka möta upp efterfrågan gällande de utbildningar som erbjuds, förklarar hon.

Expert och rådgivare

Kursledare är Jesper Ohlsson (Win-Win Säljkonsult AB) som även höll i utbildningen i Malmö som möttes av väldigt positiva omdömen från deltagarna.

– Vi går igenom tekniker, metoder och attityder kring försäljning och även hur kunderna tänker. Hur man som säljare ska jobba för att identifiera vilka behov som finns och även att hjälpa till med saker som kunden kanske inte alltid tänker på. På det sättet blir man inte bara en leverantör utan också kundens expert och rådgivare, säger han.

Så blir både kund och säljare nöjda

Jesper Ohlsson förklarar att försäljning inte handlar om att kränga på produkter eller tjänster, utan att vara inlyssnande och ta reda på vilka behov som finns. Det handlar i korthet om att skaffa rätt information och förutsättningar för att presentera en optimal lösning, höja värdet på det man säljer och samtidigt minska priskänsligheten. På det viset blir både kund och säljare nöjda med affären.

– Om man som säljare kan hitta de faktorer som är avgörande för kunden och lyckas uppfylla dem, då har man kommit en bra bit på väg, konstaterar han.

Läs mer och anmäl dig hos VisitaAkademin

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...