Annons

Scandic anordnar SM i sömn

zoom Mikaela Björkander, Scandic.
Mikaela Björkander, Scandic.
NYHETER. “Sömn är väldigt viktigt för oss”, säger Mikaela Björkander, marknadschef på Scandic som i morgon inleder Sveriges första rikstäckande sömnmästerskap.
Annons

För att finkamma landets sömnelit och utse 21 länsmästare upplåter hotellkedjan tävlingsrum på utvalda hotell runtom i Sverige. De tävlande med bäst sömn gör sedan upp under en finalnatt i Stockholm och vinnaren koras till Sveriges bästa sjusovare.

”Belyser de som sover riktigt bra”

– Sömn är väldigt viktigt för oss på Scandic, vi jobbar hela tiden med att våra gäster ska få en så bra sömnupplevelse som möjligt. Med det här projektet hoppas vi kunna inspirera på ett lite annorlunda och roligt sätt att sova gott och ta tag i sin egen sömn, säger Mikaela Björkander, marknadschef på Scandic och fortsätter:

Man brukar oftast prata om folk som inte sover så bra, men det här projektet belyser ju faktiskt de som sover riktigt bra. Årstiden vi befinner oss i är ganska grå och man kan behöva ta till knep för att hämta energi och inspiration.

Sovandet bedöms av sömnforskaren Christian Benedict, som är docent i neurovetenskap, efter kvaliteten på de tävlandes djupsömn, drömsömn och lättsömn.

Vilka reaktioner har ni fått inför tävlingen?

– Intresset är stort och det har varit en otroligt fin spridning runt om i landet, vilket såklart är superroligt och mästerskapet har fått stor uppmärksamhet i olika kanaler, vilket känns jätteroligt. De 21 hotell som står som kvalhotell ser verkligen fram emot tävlingen och är taggade på att ta emot sin första tröttmössa här på fredag.

Förra året hade Scandic ett liknande sömnevent, är detta en slags vidareutveckling?

Ja, det skulle jag säga. För ungefär ett år sedan så bjöd vi in till Sveriges sömnigaste hotell på Scandic Park i Stockholm. Där kunde gästerna gå på sömnkonsert, sömncoaching och andra experiment. Det initiativet fick jättefin respons och vi tog tillfället i akt och formade detta projekt. Sömn är och kommer alltid vara ett ämne som engagerar på olika sätt.

Kommer det komma ännu fler sömnhappenings framöver?

Absolut! Sömn är en så stor del av oss och det kommer alltid viktigt för våra gäster, så vi kommer fortsätta jobba med sömn i framtiden.

Vilken stad har flest sömntutor?

Kvalnätterna i Göteborg blev fullbokat först, så vi får väl säga det. Det blir spännande att se vart Sverigemästaren kommer ifrån i finalen mars, säger Mikaela Björkander.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...