Annons

Scandic Landvetter igång

zoom Scandic Landvetter står klart och försäljningen är igång.
Scandic Landvetter står klart och försäljningen är igång.
NYHETER. Knappt hade nyheten om öppnandet av Scandic Arlandastad landat förrän det var dags för nästa flygplatshotell. Scandic Landvetter står klart och försäljningen är igång inför öppningen den 31 maj.
"Det kommer som tur är även en tid efter pandemin och då är vi redo", säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige till Besöksliv.
Annons

Vad innebär det för Scandic att nu har två stora flygplatshotell?

– Det betyder att vi har skaffat oss två riktigt bra flygplatsnära lägen i Stockholms- och Göteborgsregionen. Det är något som vi önskat och arbetat med under en längre tid, det ska jag inte sticka under stol med, säger Peter Jangbratt.

– Scandic Landvetter ligger ju mitt i hjärtat av passagerarterminalen på Landvetter och det innebär att människor från hela världen kommer kunna mötas bara några meter från gaten. På Scandic Arlandastad har vi på samma sätt lyckats etablera en fin mötesplats för stockholmare och långväga resenärer i ett område som omges av spännande grannar som Scandinavian XPO och Drivelab, Stockholm.

Vad har ni för förväntningar på hotellen?

– Vi befinner oss fortfarande mitt i en pandemi som drabbat hela näringen mycket hårt och framtiden är fortsatt oviss, men i takt med att besöksnäringen på sikt återhämtar sig har vi genom Scandic Arlandastad och Scandic Landvetter sett till att vi ligger långt fram i utvecklingen med hotell som vi tror att våra gäster kommer att uppskatta. Exakt när bokningsläget och vardagen kommer att se lite mer normalt ut är den stora frågan som vi alla klurar på.

Hur ser du på tajmingen när det gäller att öppna två flygplatshotell samtidigt som pandemin pressar resandet och besöksnäringen?

– På Scandic Arlandastad fick vi under senhösten 2020, möjligheten att ta över hotellet och vi fick till ett omsättningsbaserat hyresavtal med en schysst riskfördelning mellan oss och fastighetsägaren.

­– När det gäller vårt hotell på Landvetter skrev vi avtal med Swedavia redan våren 2017 och det åtagandet har vi bestämt att hålla oss till. Det har varit och är tufft för hela besöksnäringen en stund framöver men det kommer som tur är även en tid efter pandemin och då är vi redo med attraktiva lägen, säger Peter Jangbratt.

Scandic Landvetter har 223 rum, vilket innebär att antalet hotellrum i anslutning till flygplatsen i ett slag fördubblas. Hotellet är ritat av Wingårdhs arkitekter och från relaxavdelningen högst upp är det utsikt över start- och landningsbanorna.

Tillförordnad hotelldirektör för Scandic Landvetter är Lina Lilja, idag hotelldirektör på Scandic Mölndal.

Tidigare i veckan öppnade Scandic Arlandastad med 150 rum. Hotellet togs över i november i fjol från First Hotels och har nu startat om i Scandics regi