Annons

Scandic Norra Bantorget laddar för nytändning

zoom Joakim Elveroth, distriktsdirektör för Scandic Stockholm city. Foto: Peter Knutson
Joakim Elveroth, distriktsdirektör för Scandic Stockholm city. Foto: Peter Knutson
NYHETER. När Scandic Norra Bantorget öppnar igen 2024 blir det en helt ny kostym för både gäster och medarbetare.
Annons

För Scandic Norra Bantorget i centrala Stockholm har det blivit dags för en totalrenovering. Detta sker i samband med ett nytt 15-årigt hyresavtal med Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus. Med start den 1 december stänger hotellet helt och hållet.

–I de flesta fall när vi renoverar har vi delar av hotellen tillgängliga för våra gäster. Den här gången gör vi ett mer omfattande arbete för vatten, värme och ventilation, samt stora logistiska förbättringar. Det blir enklare för alla att faktiskt stänga under en period, säger Joakim Elveroth, distriktsdirektör för Scandic Stockholm city.

Tar vara på terrassen

Ambitionen är att det nya kvarteret ska bli en attraktiv samlingsplats för både stockholmare och tillresta besökare.

–Exempelvis så har hotellet idag en fin terrass på innergården, den vill vi ta vara på och göra något som än mer lockar besökare till kvarteret.

Antalet rum utökas från dagens 230 till omkring 255. De ska inredas med Room Collection, Scandics egendesignade rumskoncept, som bland annat innebär att de byggs med delvis återvunnet material.

Nya tuffa kriterier

Dessutom ska hotelldriften återcertifieras enligt Svanens nya tuffa kriterier som lanserades i december 2021. Det innebär exempelvis att man använder sig av miljömärkta produkter och kemikalier samt 100 procent förnybar el.

Lågkonjunkturen som kan vänta runt hörnet påverkar inte planerna för hotellet.

–För oss och fastighetsägaren är det viktigt att fortsätta utveckla och stärka både hotellportfölj och området runt hotellet. Vi har en bra plan för genomförandet, det blir en fantastisk nytändning för både gäster och medarbetare, säger Joakim Elveroth.