Annons

Scandic rekryterar 140 nya tjänster

zoom
NYHETER. ”Vi letar efter folk med internationell profil, eftersom vi vill attrahera internationella gäster#, säger hotellchefen Lars Sandberg. Nästa vecka har Scandic stort rekryteringsevent. 
Annons

Onsdagen den 20 januari kommer Haymarket by Scandic att anordna ett stort rekryteringsevent inne på Konserthuset där hela 140 personer ska rekryteras till det nya hotellet Haymarket by Scandic i gamla Pub-huset på Hötorget.

Besöksliv har tidigare rapporterat om innovativa sätt att rekrytera medarbetare på, bland annat om Urban Delis nytänkande tillvägagångssätt med ansökan via en app. Men för det stora hotellet som slår upp portarna i maj är det framförallt det personliga mötet som står i fokus. Så därför slår Scandic till med en hel rekryteringsdag där alla välkomnas att delta oavsett tidigare erfarenhet, bakgrund, ålder etcetera.

De 140 tjänsterna handlar om allt från housekeeping, servitörer, frukostvärdar, portiers, hovmästare till receptionister, säljagenter och fastighetstekniker – med mera.

Lars Sandberg har gjort liknande rekryteringsevents tidigare. Det största var inför öppnadet av Scandic Grand Central år 2011.

– Det gick väldigt bra så jag har bara positiva erfarenheter från det. Men det måste flyta på rent logistiskt.

Snabba intervjuer

På plats kommer det att ske speedintervjuer där varje person som kommer dit får göra en intervju på mellan 5 och 10 minuter. Parallellt kommer personal från Scandic även att presentera hotellet och förklara vilken typ av medarbetare de söker.

– Det viktigaste är att vi hittar medarbetare med rätt energi, som har kunden i fokus. Man ska vara ambitiös, gärna ha en positiv och härlig utstrålning och ge ett bra första intryck. Vi tar in folk som aldrig har jobbat inom vår bransch men även de med lång erfarenhet, säger Lars Sandberg och fortsätter:

– Vi vill också ha en internationell profil på våra medarbetare eftersom vi vill attrahera internationella gäster och då är det en fördel med medarbetare som kan flera språk, inte bara svenska och engelska. Dessutom är det en bra med en förförståelse när det gäller eventuella önskemål som gäster från andra länder kan ha. Vi kommer även att rekrytera en del med funktionshinder.

Det råder ju akut kockbrist, hur ska ni lyckas rekrytera kockar?

– Det har länge pågått en intern diskussion om hur vi ska göra, men detta är inte klart ännu. Vi är också beredda att ta in unga oerfarna kocker förutsatt att det finns några med lång erfarenhet i köket.