Annons

Scandic vill bli tydligare i sitt hållbarhetsarbete

zoom
"Vi har en lång historia av att införa hållbara lösningar", säger vd Even Frydenberg. Foto: Scandic Hotels
NYHETER. Scandic går med i det internationella samarbetet för hållbara hotell, ITP för att bidra till att uppnå de globala miljömålen.
Annons

Många av de stora hotellkedjorna strävar efter att jobba mer och mer hållbart. Nordiska kedjan Scandic vill visa sitt engagemang och att man tar ett tydligare grepp kring hållbarhetsfrågorna genom att gå med i ITP, International Tourism Partnership, som är ett branschsamarbete där ledande hotell arbetar  för att uppnå de globala miljömålen.

Några av medlemmarna är Hilton, Radisson, Marriott och Four Seasons.

Som medlem i ITP vill Scandic dela med sig av sin erfarenhet, sina bästa exempel och kunskap inom hållbarhet till de 13 andra ledande hotell som är med, men också själva lära av andra.

– Första steget blir att vi tillsammans med ITP medverkar under World Water Week i nästa vecka då vatten är en fråga där Scandic vill ta större ansvar, säger säger Scandics informationschef Peter Bodor.

Han tillägger:

– Vi var tidigt ute med initiativ som att hänga upp handduken för att spara tvätt, och med detta samarbete vill vi ta ett omtag på vårt hållbarhetsarbete och letar efter vad som kan bli nästa stora fråga. Därtill vill vi bli mer tydliga med vad vi vill och vad vi har för ambitioner.

Scandic har tidigare skrivit på Agenda 2030 och FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Bolagets hotell är Svanenmärkta och arbetar med flera hållbarhetsinitiativ för att ta itu med frågor som engångsmaterial, matavfall, vattenförbrukning, mångfald och inkludering.

Andra hållbarhetsinitiativ från Scandic är ekologiska frukostar och samtliga Scandic-hotell drivs med 100 procent förnybar energi.

Det är bland annat dessa erfarenheter Scandic, som första nordiska hotellkedja, vill dela med sig av som medlem i ITP.

–Hållbarhet är en del av vårt DNA, och vi har en lång historia av att införa hållbara lösningar på våra hotell. Vi ser fram emot att samarbeta med våra kollegor i ITP, både för att uppnå våra egna mål och, än viktigare, för att komma med ett viktigt bidrag till besöksnäringen genom att arbeta mot ITP:s hållbarhetsmål, säger Even Frydenberg, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group i en kommentar.