Annons

Semmelwrappen i centrum på prisgala

zoom Alla vinnarna. I 7 kategorier prisades kafé- och fastfoodentreprenörer.
Alla vinnarna. I 7 kategorier prisades kafé- och fastfoodentreprenörer.
NYHETER. Under onsdagen gick Fast Food Awards av stapeln. Sju kafé- och snabbmatsaktörer vann pris – däribland Gröna Lund. Största snackisen stod semmelwrappen för som kammade hem två priser åt Tössebageriet.
Annons

Det var på mässan Fastfood och Café i Malmö som pris till förra årets mest lysande stjärnor på kafé- och snabbmatshimlen prisades i sju olika kategorier. Dubbla diplom blev det för Mathias Ljungberg, ägare av Tössebageriet i Stockholm, tillika hjärnan bakom semmelwrappen.

Bättre utbud inom fastfood

– Fantastiskt att vinna i två kategorier. Det är verkligen ett erkännande för att vi gör bra saker. Att bli uppmärksammad för ett litet företag som vi är, är stort, säger han.

Nöjesparken Gröna Lund vann kategorin Årets Kombo för att de vet vad det betyder att snabbt få i sig mat och dryck när man är hungrig. Motiveringen löd ”Pedagogiska kombomenyer skapar mer tid för berg-och-dalbanan”.

Bland övriga vinnare gick det att utläsa en tydlig trend: Utbudet inom snabbmatssegmentet har blivit både större och mer kvalitativt.

– Fastfood-branschen utvecklas fantastiskt och det kommer hela tiden nya koncept och snabbmatslösningar som känns väldigt kreativa, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, tidningen som arrangerar Fast Food Awards.