Annons

Sigtuna Julmarknad säsongsstartar första advent

zoom Sigtuna Julmarknad kommer hållas varje adventssöndag fram till jul.  Foto: Destination Sigtuna
Sigtuna Julmarknad kommer hållas varje adventssöndag fram till jul. Foto: Destination Sigtuna
NYHETER: Den 28 november är det säsongsstart för Sigtuna Julmarknad. Under de fyra adventssöndagarna kommer marknaden erbjuda både traditionella och nya inslag.
Annons

– Som vi har längtat efter att få välkomna våra besökare tillbaka till Julmarknad i Sigtuna stad, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.

På första advent i år kommer marknadsknallar från hela Sverige erbjuda sina produkter och hantverk. Traditionsenliga inslag som tomten, Lucia och annan underhållning kommer också finnas att ta del av.

– Vi har ett fortsatt stort intresse ifrån marknadsknallarna vilket tillsammans med våra befintliga näringsidkare på plats borgar för en härlig marknad med en stor bredd på utbudet av knallar, hantverk, julshopping och inte minst mat. Destinationen Sigtuna erbjuder fantastiska miljöer året runt men just vid jul är stämningen ändå något alldeles extra, fortsätter Lakmaker.

Sigtuna Julrunda är nytt för i år och ger möjlighet att uppleva mer av Sveriges första stad. Den blir som en utökning av marknaden och kommer medföra en chans till bland annat inomhusshopping, julmat tillagad över öppen eld, besök i bageriet och ljusstöpning.