Annons

Skistars ordförande om vd-rekryteringen: ”Uppskattad, tydlig och inspirerande”

zoom roller", säger Skistars styrelseordförade Eivor Andersson. Foto: Skistar" />
"Stefan Sjöstrand har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare
roller", säger Skistars styrelseordförade Eivor Andersson.
Foto: Skistar
NYHETER. Eivor Andersson är nöjd med rekryteringen av ny vd och koncernchef för Skistar. "Det här har varit en viktig rekrytering som så klart måste fått ta tid", säger hon.
Annons

Skistar offentliggjorde idag rekryteringen av Stefan Sjöstrand som ny vd och koncernchef efter Mats Årjes, som meddelade sin avgång i maj. Besöksliv fick ett mejlsamtal med Skistars Styrelseordförande Eivor Andersson om valet.

– Stefan kommer att bidra med sin breda erfarenhet från olika kommersiella roller. Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller. Dessutom är Stefan omvittnat en uppskattad, tydlig och inspirerande ledare bland sina medarbetare, vilket vi värderar högt, skriver Eivor Andersson.

 Mats Årjes meddelade sin avgång i maj, varför tog det så lång tid att hitta hans efterträdare?

– Det här har varit en viktig rekrytering som så klart måste fått ta tid. Styrelsen har varit väldigt noga och måna om att hitta rätt.

Vilka är Stefan Sjöstrands främsta styrkor för en roll som vd och koncernchef för Skistar?

– Han har stor konsumentförståelse, gedigen erfarenhet av att arbeta med starka varumärken och har konsekvent levererat starka resultat i sina tidigare roller.

Han har en lång bakgrund inom Ikea och andra snabbrörliga konsumentföretag, men ingen erfarenhet av besöksnäring  – hur ser ni på det?

– Både besöksnäringen och alla konsumentrelaterade branscher, inklusive de snabbrörliga, fokuserar på kundupplevelsen både den fysiska/personliga och den digitala. Här ser vi fler likheter än skillnader och många möjligheter.

Vilket blir hans viktigaste uppdrag i vd-rollen – vilket är Skistars främsta fokus framåt?

– Just nu är Skistars fokus att leverera de bästa skidupplevelserna för våra kunder i vinter. När Stefan tillträder får han återkomma till frågan.

Han tillträder först till halvårsskiftet vad händer fram till dess?

Tillförordnad vd Anders Örnulf tillträde den 1 december så verksamheten fortsätter som vanligt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...