Annons

Snart blir Mälarterrassen vid Slussen verklighet

zoom Mälarterrassen kommer att slutta från Södermalmstorg ner mot kajen. Marianne Perslow
Mälarterrassen kommer att slutta från Södermalmstorg ner mot kajen. Marianne Perslow
NYHETER. ”Vi har höga ambitioner för platsen och vill hitta hyresgäster som vågar satsa och tänka nytt”, säger Marianne Perslow, kommunikationschef på Atrium Ljungberg som nu drar igång mångmiljonbygget i Stockholm.
Annons

I slutet av förra året antog Stockholms stad förslaget om utformandet av Mälarterrassen i sista beslutsinstans. Det innebär att Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholms stad, nu går vidare i arbetet att utveckla en helt ny mötesplats vid vattnet i Slussen.

– Vår vision är att Slussen ska bli en ny mötesplats för såväl stockholmare som turister. Det blir ett viktigt kommunikationsnav men också en fantastisk plats i staden med restauranger och gångstråk längs vattnet. Avtalet om Mälarterrassen är en viktig pusselbit och ett stort steg i förverkligandet av denna vision, säger Marianne Perslow, kommunikationschef på Atrium Ljungberg, till Besöksliv.

Plats för sex restauranger med uteserveringar

Mälarterrassen ska bli en terrasserad byggnad i tre nivåer med plats för totalt sex restauranger med uteserveringar.

– Det här ska bli en självklar mötesplats med hög nivå på såväl gastronomi som besöksupplevelse. Vi vill ”teama upp” med restauratörer och krögare som vill skapa tydliga och unika koncept som går i linje med Slussens och Mälarterrassens vision, säger Marianne Perslow.

Terrassen består av två huskroppar i anslutning till Södermalmstorg med kopplingar till underliggande lokaler, vidare ner mot kajen. Mellan huskropparna löper en öppen trappa som knyter ihop Söders kajer med Södermalmstorg och Gamla stan.

Hur tänker ni kring mixen av olika inriktning och budgetnivå bland de restauranger som ska etablera sig på terrassen?

– Vi har höga ambitioner för platsen och vill hitta hyresgäster som vågar satsa och tänka nytt. Vi ser framför oss en destination med flera olika resaturangkoncept som tillsammans bygger en intressant och stark helhet.

Det har ju varit en del turer tidigare kring utformandet av nya Slussen. Hur känner ni att omgivningens inställning till terrassen är idag?

– Vi har alltid varit övertygade om att Slussen kommer att bli en fantastisk plats. Slussen är långt ifrån klar, men redan nu ser man hur bitarna börjar falla på plats och vi märker att många ser fram emot nya Slussen med parker, kontakt med vattnet och inte minst, Mälarterrassen med sin fantastiska utsikt över Gamla Stan, säger Marianne Perslow.

Verksamheterna på Mälarterrassen beräknas vara redo att slå upp dörrarna succesivt från senhösten 2025 och framåt.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...