Annons

Snart öppnar rum på våning 58

zoom Magnus Östlund, vd och hotelldirektör på Clarion Hotel Karlatornet.
Magnus Östlund, vd och hotelldirektör på Clarion Hotel Karlatornet.
NYHETER. Nu har bokningarna öppnat för det nya hotellet Clarion Hotel Karlatornet i Göteborg. Den 1 september öppnas dörrarna till Sveriges högst belägna hotellrum.
Annons

Karlatornet, som ligger i området Lindholmen i Göteborg, är Sveriges högsta byggnad med sina 246 meter. Och i botten av tornet ligger en podiebyggnad som utgör Clarion Hotel Karlatornet. Magnus Östlund är vd och hotelldirektör:

– Hotellet sitter ihop med tornet och är 15 våningar högt. Vi har också en våning uppe i tornet på plan 58 där man kan bo i våra sviter och rum. Det är väldigt coolt att kunna erbjuda Sveriges högst belägna hotellrum med milsvid utsikt över Göteborg, säger han.

Inredningen är ritad av Wingårdhs

 Just nu pågår arbetet med att göra klart inredningen – signerad Wingårdhs – i alla hotellets 300 rum, och under sommaren ska de publika ytorna göras klara. Stilen andas internationellt fullservicehotell. Den 1 september öppnas hotellet för allmänheten.

– Karlatornet är ju ett landmärke, och det kommer också att märkas i vår inredning. I lobbyn möts man bland annat av en stor eldstad som visar siluetten av tornet, berättar Magnus.

Bistro, spa och konferensrum

Hotellet inrymmer ett spa, Elements Spa som sedan tidigare finns i andra Clarion-hotell, och Brasserie NÒR som är ett skandinaviskt brasserie som serverar europeiska klassiker med en tvist.

– Vi hoppas att vårt hotell kan fungera som en mötesplats och att vår bistro kan bli som ett vibrerande vardagsrum för våra gäster men även för de som bor och arbetar i Karlatornet och i Lindholmen.

Här finns också 15 konferenslokaler och en stor bankettsal, något som Magnus Östlund hoppas kan ge Göteborg en fördel som konferensstad.

Speeddating för att hitta personal

Hotellchef och food & beverage manager är redan anställda och under våren ska resten av personalen rekryteras. I juni arrangerar man därför ett speeddating-event.

– I vanliga fall söker vi folk på det traditionella viset där vi plöjer igenom många CV:s, men vi behöver få in bra personligheter som gillar att jobba med service. Själva jobbet kan man lära sig på plats, menar han.

Lindholmen växer som destination

 Magnus Östlund hoppas också att de boende i de 611 lägenheterna i tornet kommer att se på hotellet som en naturlig del av deras liv.

– Vi har också kikat på att koppla på våra tjänster för de boende i tornet, tex catering, städning och room service.

Området Lindholmen och Karlastaden växer och nyligen öppnades en ny linje för Flygbussarna direkt till Landvetter. Ytterligare båthållplatser planeras och även en ny spårvagnslinje.

– Från att ha varit mest kontor här så har Lindholmen blivit en levande stadsdel och vi är väldigt glada att få vara med och bygga destinationen Lindholmen.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...