Annons

Snart premiär för Storhogna M Bageri & Bistro

zoom Storhogna M Bageri & Bistro öppnar 22 december.
Storhogna M Bageri & Bistro öppnar 22 december.
NYHETER. Högfjällshotellet breddar sin restaurangportfolio ytterligare. Vid jul öppnar de kafé och bistro på en strategiskt bra plats på fjälldestinationen.
Annons

Vid Vemdalsskalet, 755 meter över havet och precis på gränsen till kalfjället, ligger Storhogna Högfjällshotell & Spa. När Besöksliv ringer upp Henrik Linusson, platschef, för att prata nyheter är det 11 minusgrader och strålande sol i Storhogna.

– Vi har en härlig nyhet i vinter. Den 22 december öppnar vi Storhogna M Bageri & Bistro. Vi kommer ha öppet varje dag med bageri dagtid, där vi serverar nybakade bullar, fika och lättare luncher och torsdag till lördag varje vecka öppnar vi bistron med kvällsmeny och afterski, säger han och fortsätter:

– Vi satsar mer på bowlingen som redan ligger i huset och kommer även att starta upp gymmet som funnits där tidigare.

”Det kommer bli fullt”

M-huset, som är platsen för den nya verksamheten, ligger precis intill transportliften till Klövsjö. De flesta lägenheter i Storhogna ligger just här, och det är även nära till camping och längdspår.

– Det är en strategiskt bra plats i området. Vi tror att det här kommer att bli en riktigt fin tummelplats för våra gäster i området. Och här har saknats ett kafé tycker jag.

De senaste sex åren har det skett en kraftig expansion i Storhogna när det kommer till stug- och tomtförsäljning.

– Efterfrågan på ett större restaurangutbud ökar hela tiden. Vi har nyligen också förstärkt hotellets utbud med en italiensk deli med pizza, pasta och charkuteriprodukter, säger han och berättar att han har en bra känsla inför vintersäsongen.

– Det känns bra, julen är fullbokad och även nyårsveckan fylls på. Det kommer att bli fullt, det är jag inte orolig för.

Smygöppning den 16 december

På Storhogna Högfjällshotell & Spa märker de däremot av ett nytt mönster som även många andra i branschen vittnar om.

– Förr om åren hade gästerna lite bättre framförhållning. Många avvaktar nu med bokning in i det sista, så vi får sitta still i båten och tänka positivt.

Vilka är era största utmaningar som destinationshotell, inför och under just den här säsongen?

– Att hela tiden tänka långsiktigt. Hela vår verksamhet bygger på att ta hand om våra gäster till 100 procent och få dem att komma tillbaka.

Besökarna har kanske lite mindre i plånboken i år. Hur går dina tankar kring det?

– Jag tror att det är viktigt att verkligen ha ett brett utbud just nu. I det nya bageriet och bistron kommer vi att servera lite lättare luncher medan hotellet har en mer traditionell lunch. Och i den italienska delin når vi ut med en annan produkt. Så nyöppningen i M-huset hjälper oss att få ett brett och varierat utbud både under dag och kväll – för alla plånböcker, säger Henrik Linusson.

Storhogna M Bageri & Bistro har smygöppning den 16–17 december där besökarna får chans att smaka på det nya konceptet. Och öppnar sedan dörrarna helt den 22 dec.

LÄS ÄVEN om när Cibola gick in som nya ägare av Storhogna Högfjällshotell & Spa 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...