Annons

Snurr för turism på två hjul – här är Årets Cykelled

zoom Cykelturismen i Sverige växer, och allt fler får upp ögonen för<br />
 Sveriges första nationella cykelled, Kattegattleden. Foto: Lena Evertsson
Cykelturismen i Sverige växer, och allt fler får upp ögonen för
Sveriges första nationella cykelled, Kattegattleden.
Foto: Lena Evertsson
NYHETER. Det knappt tre år gamla Kattegattleden kammade nyligen hem prestigepris under en cykel- och vandringsmässa i Utrecht. Dessa 395 kilometer tituleras därefter ”Årets Cykelled”.
Annons

Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den var också tänkt att bli ett pilotprojekt för cykelturism på ett nationellt plan och därför avsattes 40 miljoner för dess uppförande.

Och nu har fler fått upp ögonen för leden – även utanför landet.

Det var under cykel- och vandringsmässan “Fiets en Wandelbeurs” i nederländska Utrecht, förra veckan som det tillkännagavs att Kattegattleden är Årets cykelled 2018.

– Cykelturismen är en viktig del i vårt erbjudande, och en färsk målgruppsundersökning visar att dessa besökare är mycket nöjda med sin vistelse och gärna återkommer. Att vi internationellt kommunicerar gemensamt med Region Halland på marknader som Danmark, Norge, Tyskland och Nederländerna ger bra resultat och optimerar våra resurser, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne.

Kriterierna som bedöms för att bli Årets Cykelled är bland annat att den ska ha ett attraktivt utbud av upplevelser, mat och boende, vara tillgänglig, trygg och erbjuda vackra vyer.

Läs mer om den växande cykelturismen i Sverige: HÄR och HÄR.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...