Annons

Solhem Hotel i Visby vill locka ny målgrupp

zoom Patrik Björkander och Sofia Munkhammar, vd
Patrik Björkander och Sofia Munkhammar, vd
NYHETER. Anrika Solhem Hotel i Visby genomgår en renovering och öppnar i ny skrud i mars. Samtidigt lanserar hotellet en ny inriktning.
Annons

– Tiden har stått stilla ganska länge på Solhem hotel och vi har vetat under en period att delar av hotellet har ett behov av renovering. Det är just upptäckarglädjen och upptäckaren som är den nya inriktningen för hotellet, spänt över alla åldrar, säger Patrik Björkander, sälj- och marknadschef på Strand Hotel i Visby Aktiebolag.

Bolaget driver både Strand Hotel och Solhem Hotel i Visby.

– Tidigare har vi inte dragit isär produkterna så mycket, även om de har potential att vara väldigt olika, vilket vi inte har nyttjat. Solhem behövde renoveras och vi kände att hotellen borde attrahera olika målgrupper.

Hotell med närhet till Visby

Strand Hotel ligger centralt innanför muren och attraherar livsnjutaren, med närhet till Visby. Medan Solhem, som ligger precis utanför muren, ska locka upptäckarbesökaren. De som vill upptäcka mer av Gotland än bara Visby.

– Det är något vi vill ta vara på. Speciellt outdoor-trenden som börjar vakna till liv på Gotland igen. Det är härifrån man upptäcker Gotland och att man sedan kommer tillbaka på kvällen till ett hotell med lägereldskänsla. Något som tilltalar de flesta, säger Patrik.

Han konstaterar också att det känns väldigt inspirerande att inleda en ny epok som förhoppningsvis kommer att locka fler personer att upptäcka ön.

– Samtidigt måste vi vara lyhörda. I och med att vi inte renoverar hela hotellet i ett svep har vi möjlighet att lyssna in, säger han.

Vill samarbeta med andra på Gotland

I ett första läge är det hotellets lobby, anslutande korridor och ett tiotal rum som totalrenoveras. Planen är sedan att successivt fortsätta med fler rum och hotellets sociala ytor. Patrik betonar också vikten av samarbete med många andra aktörer på ön i och med satsningen.

– Vi vet att man inte kommer till Gotland för att bo på hotell. Men kan vi som hotell vara en möjliggörare för nya reseanledningar så har vi kommit långt. Med det sagt så vill vi samarbeta med aktivitetsarrangörer, guider och andra boendeanläggningar runt om på ön.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...