Annons

Spökkök med snabbmat från tvåstjärnig duo

zoom Nyöppnade Bazaar3.0.
Nyöppnade Bazaar3.0.
NYHETER. Kockduon bakom tvåstjärniga Aloë i Stockholm, Niclas Jönsson och Daniel Höglander, satsar på snabbmat och spökkök med nyöppnade Bazaar3.0.
– Målet är att expandera internationellt, säger Niclas Jönsson.
Annons

Niclas Jönsson och Daniel Höglander ligger bakom tvåstjärniga Aloë i Älvsjö och restaurangen på Hotel Villa Dagmar på Östermalm i Stockholm. I Älvsjö driver de även systerrestaurangen Rinos bodega och sushikiosken Black Milk Sushi. Nu har duon tagit sushin in till city och öppnat Bazaar3.0 på Engelbrektsgatan intill Humlegården.
Här erbjuds en utökad sushimeny, men också tre andra snabbmatskoncept, bestående av sallader, tacos respektive hamburgare. Gästerna får fram menyn genom att scanna en QR-kod och beställer via sin mobiltelefon.

– Allt går åt det digitala, så vi tror på det här konceptet, säger Niclas Jönsson.

Duon beskriver Bazaar3.0 som ett spökkök, ett koncept som vanligtvis baseras på ett restaurangkök utan servering, där maten i stället levereras hem till kunden eller som take away. På Bazaar3.0 finns möjlighet att äta på plats, men enligt Niclas Jönsson är tanken att spökkökskonceptet ska utvecklas med tiden.

– Vi har planer på att lägga till andra koncept kvällstid och hålla det levande. Genom att inte visa alla koncept utåt kan vi testa vad som funkar och ändra utan att behöva göra om hela restaurangen.

Hur har det varit att öppna nytt i dessa tider?

– Det är lite fler utmaningar. Det är mycket som är osäkert med tanke på världsläget, men en sak vet vi i och det är att människor behöver äta mat. Sedan är frågan hur mycket vi kommer att skala upp det. Målet är att expandera internationellt.

Restaurangen har ett 40-tal platser i två våningar och en lång bardisk med insyn i sushiköket. Inredningen består bland annat av stolar tillverkade av återvunna fiskenät.

– Vi försöker jobba så hållbart som möjligt och undviker till exempel att använda take away-material av plast. Vi planerar också att skriva hur mycket koldioxidutsläpp varje rätt orsakar, så att gästerna lätt kan se vad som är mest miljövänligt.

Helfransk meny

Vid sidan av den nya snabbmatssatsningen håller Niclas Jönsson och Daniel Höglander på att lansera en helt ny meny på Rinos bodega.

– Det blir helfranskt, dessutom kommer vi börja servera brunch i fransk stil. Tanken är att det fortfarande ska vara en kvarterskrog med rimliga priser, men det är en svår balans med tanke på hur mycket matpriserna har gått upp.

Mer snabbmat med stjärnglans

Niclas Jönsson och Daniel Höglander är inte de enda stjärnkockarna som satsar på snabbmat. Kocken Sayan Isaksson, som driver enstjärniga Nour, ligger bakom Nū i Ringen på Södermalm och krögarna bakom enstjärniga Etoile driver numera pizzakedjan Stella i Sundbyberg och Stuvsta – och i slutet av september öppnar de ytterligare en enhet i Haninge. En av kockarna bakom Etoile, Jonas Lagerström, har också varit med och tagit fram menyn till Ish Café, som öppnade på Drottninggatan i Stockholm i våras.

Läs mer om Niclas Jönsson och Daniel Höglander.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...