Annons

Stora planer för Elite Palace Hotel

zoom Foto: Pressbilder Jessica Carlde, hotelldirektör på Elite Palace Hotel.
Foto: Pressbilder Jessica Carlde, hotelldirektör på Elite Palace Hotel.
NYHETER. Med ett helt nytt våningsplan och 100 nya rum blir Elite Palace Hotel i Stockholm koncernens största hotell. Vid rodret återfinns den nya hotelldirektören Jessica Carlde.
Annons

Utöver de nya rummen kommer Elite Palace Hotel under 2024 att presentera en rad nyheter där bland annat en lounge med barnpassning ingår. Liksom Vana spa, som etablerades på hotellet 2020, syftar en stor del av nysatsningen till att locka privatresenärerna.

– Vi har många konferens- och affärsgäster men vill även erbjuda mer till privatgästen, bland annat i form av Palace Playground där barnen kan checka in, säger Jessica Carlde.

I april ska de nya rummen, liksom eventyta, konferensrum och Palace Playground stå klart och framåt sommaren förvandlas en del av dagens Bishops Arms-restaurang till en ny matupplevelse.

Hagastaden en fördel

Jessica Carlde vill inte kalla det ett destinationshotell, men konstaterar ändå att ambitionen är att erbjuda många möjligheter i huset. Och hon tror att det geografiska läget i Hagastaden, ett område som kopplar samman Solna med Stockholm och som utvecklas i rask takt med arbetsplatser, bostäder och verksamheter, är en fördel.

– Det är verkligen en ny och het del av Stockholm med en helt ny marknad som öppnar sig. Vi har jättemånga locals som kommer till oss för att träna till exempel.

Trots lågkonjunktur och tuffa ekonomiska tider har många hotell hög beläggning. Hur kommer det sig tror du?

– Min teori är att det handlar om att vi efter pandemin vill resa och uppleva saker och prioriterar detta. Många jobbar hemifrån och då blir det än viktigare att njuta av en hotellweekend. Även om vi inte hade lockdown i Sverige var vi begränsade under en lång tid. Man har också ett nytt beteende och har insett att man har det väldigt bra hemma i Sverige. Sedan bidrar såklart den svaga kronan till att vi stannar hemma och att de utländska gästerna blir mer synliga, säger hon.

Stor erfarenhet inom hotellbranschen

Jessica Carlde har en minst sagt gedigen bakgrund med många tunga roller inom hotellbranschen. Närmast var hon vd för Quality Hotel Arlanda XPO, en roll som hon också haft på bland annat Comfort Hotel Stockholm och Quality Hotel Nacka. Den 11 september 2023 arbetade hon sin första dag på Elite Palace Hotel.

– Jag har jobbat inom Strawberry i 16 år, var supernöjd och hade världens bästa arbetsgivare. Men när jag blev kontaktad av Elite för att göra den här transformeringen blev jag väldigt nyfiken. Jag gillar att arbeta med förändringar och utveckling, att bygga visioner och mål. Eftersom jag jobbat mycket i stordrift känner jag också att jag kan tillföra mycket med min kompetens.

Hur har den första tiden varit?

– Det har varit fantastiskt. Jag har blivit otroligt väl mottagen i en organisation som är väldigt varm och hjärtlig. Man är nyfiken och öppen för förbättringar. Sedan är det otroliga människor i teamet som verkligen kan det här med service. Men det är tufft att gå igenom en så stor byggnadsprocess när man samtidigt är i drift. Det handlar om att skapa en stolthet i teamet inför det som ska hända – vilket är jättekul. Att bygga team och finna varje individs potential, är en styrka hos mig. Sedan tror jag att min kommersiella bakgrund, jag har jobbat mycket inom sälj, är en stor fördel. Jag har en förmåga att se vad vi behöver för att fylla hotellet varje dag.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till besöksnäringen och att du har blivit kvar så länge?

– Människor, både våra gäster och alla medarbetare. Det är de som gör att man går igång varje dag. Jag älskar samspelet med människor. Service finns i mitt dna och jag får en kick av att se andra människor må bra och ständigt utvecklas. Det är mitt ansvar att ge dem rätt förutsättningar för det.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...