Annons

Stordalen: ”Malmö är otroligt intressant”

zoom Petter Stordalen i full färd med att inviga sitt nya hotell Quality Hotel The Mill i Malmö. Foro: Pressbild
Petter Stordalen i full färd med att inviga sitt nya hotell Quality Hotel The Mill i Malmö. Foro: Pressbild
NYHETER. Nu har Petter Stordalen invigt sitt nya hotell Quality Hotel The Mill i Malmö. ”Vi ser stor potential i Malmö och hela Öresundsregionen”, säger han.
Annons

Nordic Choice Hotels nya hotell Quality Hotel The Mill i Malmö slog upp dörrarna redan i slutet av januari, men det var först igår den 21 mars som det var dags för stor invigning med Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen på plats.

Varför öppnar ni ett nytt hotell i Malmö?
– Malmö är en otroligt intressant stad som växer snabbt. Det är en gammal arbetarstad som har förvandlats till en skandinavisk metropol för innovation och kultur. Vi är inte klara här ännu, säger han.

Växer i hela Öresundsregionen

Det 13 våningar höga Quality Hotel The Mill, som är Petter Stordalens femte hotell i Malmö, har 224 rum, restaurang med plats för 140 gäster, bar med direkt ingång från gatan samt umgängesytor med shuffleboard, gym och konferenslokaler. Att Malmös hotellmarknad har varit tuff de senaste åren när efterfrågan inte riktigt svarat upp mot den stora kapacitetsökningen är inget som bekymrar Petter Stordalen.

– Jag säger som jag brukar, jag inte bryr mig om vad konkurrenterna gör. Det finns alltid plats för rätt hotell och jag ser stor potential i Malmö och hela Öresundsregionen, säger han.

Malmö är inte den enda staden i Öresundsregionen där Nordic Choice Hotels växer. Nästa år öppnar Petter Stordalens hotellkoncern även Clarion Hotel Sea U i Helsingborg samt Villa Copenhagen i centrala Köpenhamn och Comfort Hotel Copenhagen Airport vid Kastrup. Det innebär att Stordalen vid utgången av 2020 har 16 hotell i hela regionen, varav sex ligger i Köpenhamn.

Tufft i Danmark

Den danska expansionen kan tyckas modig med tanke på att Stordalens första försök i Köpenhamn slutade med en förlust på sammanlagt drygt 800 miljoner kronor för åtta år sedan. För en tid sedan skrev dessutom den danska tidningen Børsen att Stordalen har förlorat upp emot 200 miljoner kronor under de fyra första åren med sina nya danska investeringar.

– Det stämmer att Danmark inte gått så bra men vi har bestämt oss för att komma tillbaka. Vi har de strategiskt bästa lägena i centrala Köpenhamn och vid flygplatsen. Det är hotell alla andra drömmer om att ha, säger Petter Stordalen som medger att konkurrensen är hård i den danska huvudstaden.

– Det är planlagt för totalt 8-9000 nya rum i Köpenhamn de kommande åren så konkurrensen blir stentuff, särskilt i budgetsegmentet, säger han.