Annons

Stordalen tar över Draken i Göteborg

zoom 2021 är planen att det nya hotellet i Clarion Hotels regi ska stå klart. (Bilden är en skiss)
2021 är planen att det nya hotellet i Clarion Hotels regi ska stå klart. (Bilden är en skiss)
NYHETER. Efter en utdragen process är det nu klart att biograf Draken och Folkets Hus i Göteborg blir del av ett nytt Clarion Hotell. ”Petter Stordalens vilja att förädla avgjorde saken”, säger Lina Lindquist, vd Folkets Hus.
Annons

Turerna har varit många och vägen lång när det har handlat om hotellplanerna i Folkets Hus och biografen Draken vid Järntorget i Göteborg. Så sent som i december stoppades planerna för det hotell som skulle bli Folkets Hus steg in på hotellmarknaden, efter att styrelsen bedömde att ”kostnadskalkylen inte höll”.

Så hette det för ett halvår sedan, men nu står det i stället klart att Folkets Hus och biograf Draken i Göteborg blir del av Petter Stordalens kedja Clarion Hotel. Den 33 våningar höga byggnaden ska rymma 453 hotellrum, och stå klar 2021.

 – Det känns jättebra, framför allt ha en stark fastighetsutvecklare som Balder och en stark hyresgäst som kommer att göra att detta blir det bidrag till Göteborg, Masthugget och Järntorget som behövs, säger Folkets Hus vd Lina Lindquist.

Tillsammans med Folkets Hus hotellet bli ett nav för möten, nöjen, kultur och övernattning i stadsdelen Masthuggskajen, tillägger hon.

Folkets Hus består idag av konferensverksamhet, hyresgäster och Drakens scen och biograf för olika former av underhållning som konserter. Det är en u-formad fastighet med en gård i mitten där en ny huskropp ska byggas. På plan ett i Folkets Hus blir entré, lobby och bar. Själva biografen på plan två förblir intakt och ska användas för nöjesarrangemang i Clarions regi.

Varför blev det just Nordic Choice?

 – Det handlar mer Petter Stordalens vilja att utgå från det befintliga och förädla som gjorde att vi tyckte att det är en bra samarbetspartner, sedan är det tryggt att de är en stor organisation, det går att skriva långa avtal, och Petter Stordalen går inte in i något han inte tror på, säger Lina Lindquist.

Vad har du för förväntningar på hotellprojektet?

– Vi vill skapa det fullständiga nöjesklustret med övernattning i den här stadsdelen. I samarbete med Nordic Choice och Balder skapar vi ett paraply där Folkets Hus blir en del av denna spännande plats med caféer, biograf och event. Vi vill att besökarna ska bli nyfikna och känna att det är en spännande plats.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...