Annons

Stordalen tar spadtag för Helsingborgs nya superhotell

zoom Peter Danielsson, Petter Stordalen och Magnus Skiöld firade byggstarten med att fylla en tidskapsel med ting från 2017. Den ska gjutas in i hotell- och kongressanläggningen Clarion Hotel SeaU Helsingborg.
Peter Danielsson, Petter Stordalen och Magnus Skiöld firade byggstarten med att fylla en tidskapsel med ting från 2017. Den ska gjutas in i hotell- och kongressanläggningen Clarion Hotel SeaU Helsingborg.
NYHETER. Under tisdagen togs första spadtagen till det som ska bli Helsingborgs nya jättehotell. På plats fanns Nordic Choice Petter Stordalen. ”Jag älskar allt som startar upp och jag älskar hotell. Det har varit en fantastisk dag idag då vi på allvar sparkat igång projektet i Helsingborg”, säger han.
Annons

Nya hotell- och kongressanläggningen Clarion Hotel SeaU Helsingborg ska stå klart om drygt två och ett halvt år. Igår var det byggstart.

–Clarion Hotel SeaU Helsingborg kommer att flytta fram Helsingborgs position på den skandinaviska hotell- och kongressmarknaden, säger Magnus Skiöld, vd hos byggherren Midroc Properties. Läget är oslagbart mitt i city, vid kajkanten med utsikt över Öresund.

880 dagar kvar

Hela bygget har varit omskrivet. Tomten, med utsikt över Öresund, sägs vara en Sveriges mest attraktiva.

– Jag älskar allt som startar upp och jag älskar hotell. Det har varit en fantastisk dag idag då vi på allvar sparkat igång projektet i Helsingborg. Nu är det omkring 880 dagar kvar till anläggningen öppnar, och de dagarna ska vi använda för att säkerställa så att Clarion Hotel SeaU blir Helsingborgarnas nya vardagsrum och alla andras önskedestination. SeaU ska vara någonting man längtar efter, och när de första gästerna släpps in så ska vi överträffa alla deras förväntningar, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.