Annons

Stordalens nya Västerås-hotell ska locka unga entreprenörer

zoom Västerås saknade ett fint budgethotell. Den luckan fyller vi nu, säger Petter Stordalen. Foto: Comfort Hotels
Västerås saknade ett fint budgethotell. Den luckan fyller vi nu, säger Petter Stordalen. Foto: Comfort Hotels
NYHETER. En samlingsplats för unga entreprenörer. Det är Petter Stordalen vision för sitt nya budgethotell i Västerås.
Annons

Nordic Choice Hotels nya anläggning Comfort Hotel Västerås slog upp dörrarna redan den 28 februari, men det var först igår den 7 mars som det var dags för den stora invigningen. På plats var Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen.

Varför väljer ni att öppna nytt hotell i Västerås?

– Västerås har enorm potential som hotellstad. Förutom att några av Sveriges största företag finns här så bubblar det av entreprenörsanda. Staden ligger dessutom perfekt i Sverige, bara nio mil från Stockholm, säger Petter Stordalen till Besöksliv.

Nordic Choice driver sedan tidigare Clarion Collection Etage i Västerås, ett hotell i det lyxigare segmentet. Det nya hotellet ingår som namnet antyder i Nordic Choice Hotels budgetkedja Comfort Hotels.

–  Västerås saknade ett fint budgethotell. Den luckan fyller vi nu, säger Stordalen.

Ambitionen är att detta ska locka unga startup-bolag som enligt Stordalen inte nödvändigtvis vill lägga stora pengar på boende.

– Alla gäster behöver inte stora konferenslokaler och a la carte-restaurang på hotellet. För många är ett centralt och modernt boende till lägre pris det viktigaste. Genom att skala av och målgruppsanpassa produkten kan vi hålla lägre priser. Vi satsar mycket på våra budgethotell nu, säger Stordalen.

Comfort-hotellens affärsidé är att ”skippa det onödiga och istället lägga allt fokus på bra service, urbana och social ytor”. Västerås är inget undantag. Hotellet, som ligger granne med centralstationen, ska enligt Stordalen bli Västerås nya samlingsplats. Designen ger därför utrymme för mer än klassiskt hotellboende. Tanken är att långborden i lobbyn ska användas till arbete, kundmöten, fika och after work.

– Hotellet ska vara en plats för skönt häng helt enkelt, säger Petter Stordalen och lyfter fram den så kallade barreceptionen.

– Den ska också vara en social plats där gäster, förutom att checka in och ut, kan få sig en bit mat och dryck.

Extra stora rum

Trots den uttalade visionen om hotellet som mötesplats finns också rum, närmare bestämt 149 stycken varav ett är ett så kallat XXL-rum med plats för åtta personer.

In- och utcheckningen görs med surfplattor i entrén eller i hotellets app i gästens egen mobilen. Vidare kan betalningen skötas via appen där även rumsnyckeln kan skapas.

– Ett sätt för oss att hålla ner kostnaderna är att ligga långt fram när det gäller digitala lösningar. Det kräver färre människor. Men hotellet självklart har personal.

Comfort Hotel Västerås är det andra hotellet som öppnar i staden sedan förra sommaren (Steam Hotel slog upp portarna i augusti 2017). Finns risk för överetablering?

– Det har byggts nya hotell i många städer runt om i Sverige så det är tuffare nu, vilket börjar märkas i Stockholm. Det kan ta tid att anpassa sig men vi har klarat oss bra hittills, säger Petter Stordalen.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...