Annons

Storslagna planer för Hotel Skansen

zoom FOTO: Hotel Skansen Fredrik och Ida Norén
FOTO: Hotel Skansen Fredrik och Ida Norén
NYHETER. Hotel Skansen på Öland fortsätter att utveckla anläggningen. Nu väntar en rejäl investering i form av en helt ny byggnad med bland annat 40 rum och restaurang. 
Annons

I de omfattande planerna för den fyra våningar höga byggnaden ingår, förutom de 40 rummen, en stor takterrass, restaurang samt bilparkering under jord. Sammanlagt handlar det om 2 000 kvadratmeter, plus parkeringen. Tre av rummen är handikappanpassade och här ryms även en svit med två sovrum och jacuzzi. Dessutom ska nuvarande spa-avdelningen byggas ut.

– Sommaren är helt galen här på Öland och det finns en stor efterfrågan. I dag har vi 80 rum och plats för 250 konferensgäster. Med de nya planerna får vi fler hotellrum både för sommargästerna och för våra konferensgäster, berättar Fredrik Norén, vd och ägare som driver Hotel Skansen i Färjestaden tillsammans med hustrun Ida.

Bygger för framtiden

Han var inte mer än 5-6 år när föräldrarna köpte hotellet i mitten av 1980-talet och det var här han hade sitt första sommarjobb. 2016 tog han och Ida över verksamheten och sedan dess har de fortsatt utveckla anläggningen.

– Det är verkligen en livsstil, inget vanligt 7 till 4-jobb. Man får vara beredd på att telefonen alltid kan ringa. Men det är också väldigt socialt och ger möjlighet att styra sitt liv på olika sätt. Det är helt fantastiskt. Sedan har vi jättemånga stamgäster och de blir som vänner. Jag har jobbat heltid här i över 20 år vilket gör att jag har koll på barn och barnbarn. Man växer samman, säger han.

Hur klarade ni pandemin?

– Ganska bra. Första året tappade vi 20 procent av vår omsättning och det är klart att det kändes. Men vi klarade oss bättre än storstäderna ocht vi gjorde rätt som behöll vår personal, även om det var tufft. Det har varit kostsamt, men vi bygger för framtiden och måste ändå tro att vi ska finnas kvar om 20-30 år.

Och nu planerar ni för en investering med en prislapp på 60 miljoner kronor. Kräver inte det en del mod?

– De närmaste månaderna känns inte särskilt roliga och jag vågar knappt fundera över elräkningarna som kommer i början av året. Men man måste tänka långsiktigt och ha framtidstro. Sverige måste leva.

Hur ser tidsplanen ut för nybyggnationen?

– Allt styrs av detaljplansarbetet. Nu hoppas vi först och främst att detaljplanen kan vinna laga kraft under 2023. Vi måste öppna upp i maj, så ska vi börja bygga måste det ske i augusti. Det vore fantastiskt om vi kunde ha vår invigning i maj 2026.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...