Annons

Succé för Ett Hems nya lägenheter

zoom Jeanette Mix
Jeanette Mix
NYHETER. Den 1 juli öppnade boutiquehotellet Ett Hem tre lägenheter för långtidsboende gäster och de har varit uthyrda sedan start.
Annons

Hotellet, som ligger i Lärkstaden på Östermalm i Stockholm, firade tio år i fjol och öppnade då ytterligare tio rum som ett tillägg till de tolv som funnits sedan start. Och i somras var det dags för nästa expansion.

– Det var för ganska många år sedan som vi fick en känsla av att många var i behov av långtidsboende, men då hittade vi inget ställe som kändes lämpligt. Vi ville utöka nära vårt nuvarande hus så när möjligheten gavs så tvekade vi inte en sekund och vi har verkligen fått ett fantastiskt bemötande, säger grundaren Jeanette Mix.

Lägenheterna släpptes den 1 juli och har varit uthyrda sedan start.

– Flera av stammisarna har länge vetat att det här är på gång och visat intresse. Vi har en ofattbart hög efterfrågan.

Eget kök och tvättmöjligheter

Lägenheterna är, precis som rummen och sviterna, omsorgsfullt inredda i samarbete med den brittiska designern Ilse Crawford och Studio Ilse.

– Gästerna har naturligtvis en egen ingång, men också en smitväg in på hotellet så att de enkelt kan slinka in i hotellupplevelsen. Självklart har alla gäster också tillgång till vårt nya gym, berättar Jeanette Mix.

Två av lägenheterna är tvåor med sovrum, vardagsrum och kök och en av lägenheterna är lite större och kan inrymma en familj med sina två sovrum, vardagsrum och kök. Som långtidsgäst räknas man om man stannar mellan två veckor och sex månader.

–  Nu har vi till exempel en gäst som checkar in på sex veckor och vi har en gäst som bokat in sig för sex månader. I somras hade vi gäster som bokade in sig för några nätter.

Som långtidsgäst kan man själv välja hur mycket av hotellservicen man vill ta del av.

– I grundhyran ingår städ en gång i veckan. Alla har eget kök och tvättmöjlighet så att de kan tvätta och laga mat ”hemma”, men det går att få full hotellservice om man vill där tvätt, städ, mat och färska blommor ingår.

Nya stammisar under pandemin

De flesta gäster kommer från USA och Storbritannien men under covid var det fler nationaliteter som upptäckte charmen med det lilla exklusiva hotellet.

– Svenskarna hittade oss då och vi fick en hel del nya stammisar. Även fransmännen fick upp ögonen för oss under covid. Vi har representation från många olika marknader, men det har alltid varit USA och Storbritannien som är starkast, vilket till stor del beror på vårt medlemskap i SLH – Small Luxury Hotels.

Närheten till vattnet, skärgården och det kulturella utbudet är ingredienser som gästerna värdesätter högt.

– Många gäster kommer hit initialt i affärsresa och sedan kommer de tillbaka med familjen. Nu när konserterna dragit i gång är det många som kommer för att lyssna på dem. Gästerna är ofta mycket flitiga med att besöka våra museer, säger Jeanette Mix och uttrycker en oro för det som sker just nu då många museer tvingas dra ner på sina öppettider och rentav stänga.

– Det är väldigt viktigt att vi håller i gång vårt kulturella utbud för det uppskattas mycket av utländska gäster, säger Jeanette Mix

Internationellt erkännande

Som svar på frågan om hon vill dela med sig av några höjdpunkter under åren som Ett hem varit i gång svarar Jeanette Mix:

– Det är en höjdpunkt varje dag jag går till jobbet, säger Jeanette och skrattar. Det som varit väldigt stort är det internationella erkännandet som vi fick väldigt tidigt. Det är många som skrivit om oss och när vi expanderade förra året fick vi mycket fin press igen. Något annat som jag också är stolt över är de faktum att det var många som inte trodde på min idé med Ett Hem och det är naturligtvis väldigt roligt att visa att det går.

”Vi är stolta över det vi gör”

Verksamheten har vuxit organiskt sedan starten 2012.

– Trots stor expansion har vi lyckats behålla vårt DNA med samma identitet och närvaro.

Det har varit intensiva år med expansion, först de tio nya rummen som öppnade i fjol och nu även lägenheterna.

– Vi har inga konkreta planer på ytterligare tillväxt, men det är klart att det finns några idéer. Främst hoppas vi nu att intresset för oss ska hålla i sig och vi ser fram emot att ha ännu mer tid över att ta hand om våra gäster och fortsätta på den väg vi är. Vi är så stolta över det vi gör.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...