Annons

Superentreprenören Tobbe Larsson tar över hotell i Visby

zoom Almedalens hotell har 18 rum. Den 30 november tar Tobbe Larsson över driften. Foto: Almedalens hotell
Almedalens hotell har 18 rum. Den 30 november tar Tobbe Larsson över driften. Foto: Almedalens hotell
NYHETER. På Gotland driver han internationellt kända Kallis, en beachclub, och kongresshallen Wisby Strand, i Åre är Bygget och Verandan Åre Tobbe Larssons landmärken. I och med köpet av Almedalens hotell som blev officiellt i dagarna ger han sig in en ny bransch. ”Det här är pusselbiten jag saknat”, säger Larsson.
Annons

Arton rum på bästa A-läge, i Almedalen, Visby. Men också bara femtio meter bort från kongresshallen Wisby Strand och strandklubben Kallis som båda ingår i Tobbe Larssons gotländska portfölj.

– Jag har samlat mina domäner på väldigt kort yta, ha ha. Det känns jättebra, redan nu helt naturligt och självklart att göra det här, ja bara väntar på att få dra igång.

Tar över i november

Almedalens hotell har 18 rum. Den 30 november tar Tobbe Larsson över driften, men det kommer inte att göras några större förändringar i dagsläget.

– Jag har ingen brådska och vill hellre göra något bra än att stressa fram det. Jag ser framför mig hur vi stänger första oktober om ett år för att göra den transformationen jag vill ha, och så kan vi vara färdiga i maj 2020.

Har saknat hotell

Tobbe Larsson har många år inom restaurang- och nöjesbranschen bakom sig. Det var han som byggde upp den ikoniska nattklubben Gutekällaren i Visby under 2000-talet, och i Åre driver han bland annat nattklubben Bygget. Men entreprenören har alltid saknat ett hotell.

– Det var ju det som saknades i min palett. Det här är helt rätt objekt, lagom stort och på ett fantastiskt läge. Jag har ju gått förbi det varje dag sedan jag flyttade till intilliggande Strandgatan.

Superläge

Det blir inget namnbyte. Larssons prägel på stället kommer att göra det mer publikt.

– Jag ska göra det jag gör. Vi kommer att ta bort konferensen och skapa mer öppna ytor. De gamla ägarna gjorde en jättebra grej på sitt sätt, vi har högst betyg i hela Visby tror jag, 9,5 på Tripadvisor.

Hotellet är bundet till en kontrakt med ett företag under Almedalsveckan, det ingick i köpet, och löper i två år till. Men på sikt kan man säkerligen nyttja hotellets superläge, mitt i Almedalen, under den första veckan i juli.

Ser du synergier med dina andra närliggande verksamheter?

– Kanske mest framförallt Wisby Strand som ju är 45 sekunders promenad bort. Där kan vi samköra både med personal och alla möjliga vis. Det ökar också motivationen hos gäster och personal när de ser att det händer någonting. Det märkte vi tydligt när vi köpte ett ställe till i Åre.

Kommer ni att nyanställa?

– På sikt, ja. Och det är faktiskt flera som hört av sig redan och vill jobba i alla olika typer av befattningar.

Vad gick hela hotellnotan på?

– Vi kan säga så här: både köpare och säljare är nöjda.

Cirkeln börjar sluta sig för dig. Du har nattklubb, kongreshall, beach club, afterski, restauranger – och nu även hotell. Finns det något segment inom besöksnäringen som du saknar?

– Eftersom du frågar så måste jag väl säga flygbolag. Det hade ju varit toppen om vi kunde få hit folket också eftersom vi kan ta hand om dem helt på plats. Men flygbolag är inget jag siktar på.

På tal om flyg och transport: På Gotland talar man ju ständigt om att säsongen måste förlängas. Den är alldeles för kort och koncentrerad till några få sommarveckor. Hur går det med den saken, egentligen?

– Det finns många duktiga som jobbar på det. Kolla på Åre där man började i ett ännu sämre utgångsläge, och var de är idag. Inom fem år tror jag vi kommer att kunna se tydliga skillnader på Gotland.