Annons

”Superhärliga kollegor gjorde arbetsdagarna roliga”

zoom Piteåtjejen Saga Björk, vinnaren i kategorin servering, nominerades bland annat för sitt driv att fungera som en mentor för nya medarbetare. Foto: Privat/Jössgården
Piteåtjejen Saga Björk, vinnaren i kategorin servering, nominerades bland annat för sitt driv att fungera som en mentor för nya medarbetare. Foto: Privat/Jössgården
NYHETER. Besöksliv har pratat med Saga Björk, årets sommarjobbare i kategorin servering, som jobbade sin tredje sommar på Jössgården i Sjulsmark utanför Piteå.
Annons

Branschen nominerade sina bästa sommarjobbare på initiativ från Svenska Kulturpärlor och nu är vinnarna utsedda.

Årets sommarjobbare i kategorin servering är Saga Björk, som jobbade sin tredje sommar på Jössgården i Sjulsmark utanför Piteå. Hon nominerades bland annat för sin känsla för service och för sitt driv att fungera som en mentor för nya medarbetare.

“Bra erfarenhet till senare i livet”

– Den här vinsten känns otroligt spännande och rolig! Jag hade inga förväntningar på att vinna och känner mig tacksam, säger Saga Björk till Besöksliv.

Saga har haft varierande arbetsuppgifter på Jössgården, som att hälsa kunder välkomna, servera och baka. Just att ingen dag är den andra lik och att det alltid finns något att ta tag i har hon uppskattat mycket.

– Det finns alltid något nytt att lära sig vilket är kul och jag har haft turen att få jobba med superhärliga kollegor som gjort arbetsdagarna roligare.

”Borde lyfta det positiva mer”

En mer utmanande sida av jobbet tycker Saga är när det blir stressigt, som att hinna förbereda allt innan öppning, få ut maten i tid och samtidigt behålla ett lugn när alla beställningar börjar strömma in.

– Då gäller det bara att försöka behålla lugnet och göra så gott du kan – du kan egentligen inte kan göra mer än så.

I nuläget jobbar Saga i butik och hon skulle gärna vilja hinna med att bo utomlands en period innan hon studerar vidare.

– Jag har lite andra planer än restaurangbranschen för tillfället, men vem vet, jag kanske snart dyker upp igen. För att locka fler till branschen tror jag det hade varit bra att lyfta det som är positivt mer, som att det är otroligt roligt och ger bra erfarenhet till senare i livet.

Läs mer:
”Väldigt känslosamt att få en sådan här utmärkelse”
Årets sommarjobbare viktigare än någonsin

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...