Annons

Årets sommarjobbare viktigare än någonsin

zoom
NYHETER. Tävlingen Årets sommarjobbare är tillbaka efter pandemiuppehållet. Och i år är tävlingen viktigare än någonsin, menar initiativtagarna.
Annons

Tävlingen Årets sommarjobbare startade 2018, men fick göra uppehåll under pandemin. Nu är tävlingen tillbaka och det är dags för branschen att nominera sina sommarjobbare igen.

– Vi har fått bra uppmärksamhet och många kollegor inom branschen har uppskattat initiativet, inte minst de som har vunnit. I år känns tävlingen ännu viktigare, eftersom hela branschen skriker efter personal. Vi vill att folk ska stanna kvar och utvecklas, säger Fredrik Åström, vd Svenska Kulturpärlor och initiativtagare till tävlingen.

Delas ut i tre kategorier

Årets sommarjobbare delas ut i tre kategorier: kök, servering och hotell. Varje vinnare får dessutom en lyxig weekendupplevelse för två på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller
Södertuna Slott.

Syftet med tävlingen är att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen och visa på karriärmöjligheterna.

– Vi vill välkomna alla unga. Det är en enkel bransch att komma in och att växa i. Man behöver egentligen inte någon större erfarenhet, bara man är engagerad, glad och duktig, säger Fredrik Åström.

Lätt att få in en fot i branschen

Just nu är det lättare än någonsin att få in en fot i branschen för att utvecklas och göra karriär, menar han.

– Det viktiga är att vara ärlig och visa framfötterna. Då går det snabbt att växa i graderna. Hela branschen vill hjälpas åt med att få upp kompetensen igen, efter några av ett stort tapp kunnighet, säger Fredrik Åström.

Alla hotell, vandrarhem, B&B, restauranger, barer och kaféer har möjlighet att nominera sina bästa sommarjobbare. Ansökan ska vara inne senast den 30 augusti. Vinnarna utses under september.

Läs mer om tävlingen här.