Annons

Svenskt hotellbrons i Yrkes-VM

zoom Elias Larsson är den första svenska<br />
 hotellreceptionisten att ta en pallplats vid ett Yrkes-VM. Foto: Pressbilder
Elias Larsson är den första svenska
hotellreceptionisten att ta en pallplats vid ett Yrkes-VM.
Foto: Pressbilder
NYHETER. Hotellreceptionisten Elias Larsson från Hjärup tog hem bronsmedaljen i Yrkes-VM i Kazan: ”Bronset blir ett kvitto på att jag är duktig - jag är ju trea i världen”.
Annons

Efter fyra intensiva tävlingsdagar avslutades Yrkes-VM 2019 i den ryska staden Kazan igår kväll. När resultatet presenterades stod det klart att 22-åriga hotellreceptionisten Elias Larsson, som till vardags arbetar på Radisson Blu i Malmö, tagit hem bronsmedaljen. Elias Larsson blir med bronsmedaljen första svenska hotellreceptionisten att ta en pallplats vid ett Yrkes-VM.

Grattis, hur känns det?

– Tack, det känns helt fantastiskt att få brons. Jag hade som mål att hamna bland de åtta bästa och vågade knappt drömma om att nå hit, men nu står jag här med medaljen.

Vad avgjorde din pallplats?

– Jag tror att det var att jag vågade satsa och vara mig själv. Det är lätt hänt att man jämför sig med andra under delmomenten, men när jag fokuserade på mig själv fungerade det bra.

Hur tror du att placeringen kan bidra till din karriär?

– Bronset blir ett kvitto på att jag är duktig, jag är ju trea i världen – det kommer att hjälpa mig.

Vad lär du dig av att delta i yrkestävlingar?

– Jag lär mig så otroligt mycket, först och främst får jag testa mina kunskaper, sedan var det lärorikt i Yrkes-VM att klara den mentala biten.

Hur tycker du att du utvecklas genom att tävla?

– Det är viktigt för mig att känna att jag tagit mig igenom detta, det innebär en stor utmaning att tävla i VM och jag klarade pressen. Det har lärt mig att hantera stress på ett nytt sätt.

Till sist, kommer du att tävla igen?

– Nästa år är det EM och jag har fått frågan om att vara med. Jag är verkligen sugen på att tävla igen när det gått så bra, men just nu vill jag låta detta sjunka in.

Jolanda Edvardsson från Järpen kom på plats sju och tog därmed hem en Medallion for Excellence servering. William Brittsjö från Göteborg, placering 23 och tilldelades även han en Medallion for Excellence i kock.

Totalt blev det ett silver, tre brons och sex Medallion for Excellence till det svenska Yrkeslandslaget.