Annons

Sveriges sömnigaste hotell vill bryta dyster trend

zoom
NYHETER. En skräddarsydd hotellupplevelse ska få gästerna på Scandic Park i Stockholm att komma ner i varv och hitta verktygen till en bättre sömn i vardagen.
Annons

Sömnkonserter, nattmat och sömncoachning. Det är något av vad gästerna kommer att få ta del av när de besöker Sveriges sömnigaste hotell den 21–22 januari. Tillsammans med experter vill Scandic hitta nya sätt att skapa den bästa sömnupplevelsen och sprida kunskap som gästerna sedan kan använda sig av på hemmaplan.

– Vi vet att våra gäster värderar en god natts sömn väldigt högt och har alltid fokuserat på att erbjuda det. Vi lever i en tid där jobbstress och familjepussel ska kombineras med ett oroligt världsläge, vilket kan påverka sömnen negativt, säger Mikaela Björkander, marknadschef på Scandic och fortsätter:

– När de kommer till Sveriges sömnigaste hotell vill vi att de ska dra ner på tempot, sänka axlarna och bara känna ro. Det uppnår vi genom en mer dämpad och behaglig ljussättning, lugn pianomusik och med hjälp av våra sömnexperter.

Hur fick ni den här idén?

–  Att svenskarna sover allt sämre är en dyster trend som vi uppmärksammat och vi vill göra det vi kan för att bryta mönstret. Därför har vi tillsammans med experter skräddarsytt en hotellupplevelse i sömnens tecken. Vi hoppas hjälpa våra gäster att komma ner i varv och ge dem de rätta verktygen till en bättre sömn i vardagen.

Vad kommer gästerna att få uppleva?

– Det kommer bli ett dygn fyllt av unika upplevelser, där gäster strosar runt i pyjamasar och tofflor. Vi gästas av Johanna Knutsson, producent och DJ, som bjuder på exklusiva sömnkonserter där gästerna bäddar ner sig i sängar och lyssnar på sov-vänlig musik. De får även testa på sömncoachning som hålls av psykologen Björn Hedensjö, berättar Mikaela Björkander och fortsätter:

– Han driver podcasten “Dumma människor” tillsammans med Lina Thomsgård och duon kommer att livepodda på sömntemat och bjuda på sina bästa sovtips. Därtill laddas baren upp med Scandics egna alkoholfria sängfösare. Vi erbjuder även på avslappningsyoga och massage.

Vad hoppas du att gästerna tar med sig?

– En härlig och lärorik upplevelse med en god natts sömn och ny kunskap, förmedlat av våra coacher och experter på plats. Våra pyjamasklädda gäster kommer bland annat att få testa hur det känns att vakna upp till ljus- i stället för ljudterapi samt lära sig om varför det kan leda till en bättre start på dagen.

Har ni gjort något liknande tidigare?

Ja, ett exempel är när vi bestämde vi oss för att förlänga dygnet till 32 timmar 2020 för att erbjuda en längre utcheckning. Syftet var att motarbeta stress i en allt intensivare vardag. Även då ville vi belysa vikten av bra sömn och framför allt skapa mer tid till återhämtning. Med det sagt är det inte säkert att det här blir sista gången våra gäster valsar runt i pyjamas på något av våra hotell runt om i landet.

Läs mer om evenemanget och ta del av fullständigt program: Sveriges sömnigaste hotell

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...