Annons

Trattoria Giorgio’s – ny italiensk kvarterskrog i Fältöversten

zoom Brazer Bozlak & Robert Wieczorek, grundare av Urban Italian Group.  FOTO: Jona Granath & Axel Mazetti
Brazer Bozlak & Robert Wieczorek, grundare av Urban Italian Group. FOTO: Jona Granath & Axel Mazetti
NYHETER. Urban Italian Group har öppnat ny restaurang. Trattoria Giorgio’s tar gästerna i Fältöversten på Östermalm till 1960-talets Italien. Giorgio's – en kvarterskrog med attityd, är rätt restaurang på rätt plats.
Annons

I fredags slog Trattoria Giorgio’s upp portarna och bjöd in de första gästerna till en lika färgstark och designsäker miljö som Urban Italian Groups andra italienska restauranger, Basta och Florentine. Menyn är inspirerad av den italienska trattorian, det vill säga en restaurang som inte är så formell och har en familjär atmosfär.

Platsen för den nya restaurangen har lockat stockholmare och framför allt Östermalmsbor sedan 1970-talet då den alltjämt välbesökta gallerian Fältöversten invigdes. Brazer Bozlak är grundare och vd för Urban Italian Group och är nöjd med den nya restaurangens läge.

Fältöversten – ett strategiskt läge

– Fältöversten är ett strategiskt läge för oss. Gallerian har ett starkt flöde men det är framför allt området runt omkring som gör platsen intressant. Det här är ett av Östermalms mest levande kvarter med bostäder, kontor, skolor och människor i rörelse hela dagen, vilket skapar ett naturligt behov av en italiensk kvarterskrog som fungerar från morgon till kväll, säger han.

Hur passar Trattoria Giorgio’s in här?

– När vi träffade AMF Fastigheter första gången var de tydliga med att de ville ha italienskt. Det saknades en självklar italienare i området. Vi var deras drömhyresgäst då de trodde att vi skulle förstå målgruppen väldigt bra. Det gjorde beslutet enkelt, för tajmingen var perfekt för oss.

– Vi har öppnat alla våra senaste restauranger i citylägen men parallellt har vi förälskat oss i tanken på en intim kvarterskrog. Det är precis det Giorgio’s är, en restaurang från kvarteret men på en nivå och i en miljö som passar Östermalm.

Det har dykt upp många nya restauranger i Stockholm och konkurrensen är stor, hur har ni lyckats i ett kärvt ekonomiskt klimat?

– Det går bra för oss för att vi har byggt en kultur med högt fokus, kreativt tänk och ett tempo där idéer faktiskt genomförs. Det är en av våra största konkurrensfördelar. Vi växer också i vår egen takt, med vårt eget kassaflöde och utan att ta onödiga risker.

Hur tänker ni inför nyöppningar?

– Vi öppnar inte restauranger bara för att det finns en lokal ledig, utan för att vi känner att vi kan göra något som verkligen behövs och där vi kan stå för kvalitet från dag ett. Samtidigt har vi märkt att vi är väldigt bra på att möta målgrupperna där vi etablerar oss.

– Vi kan gå från en industristad som Borlänge till Östermalm, Marbella eller Madrid och ändå träffa rätt i känsla, meny och uttryck. Det ger oss mycket självförtroende just nu och vi känner att vi har något riktigt spännande på gång. För oss handlar framgång inte om att växa snabbast, utan om att fortsätta vara kreativa, disciplinerade och göra saker med hög kvalitet. När vi håller den linjen spelar marknadsläget mindre roll.

Vad är de största utmaningarna för restaurangbranschen just nu?

– Kompetensförsörjning och ett pressat kostnadsläge. Det är svårt att hitta rätt människor, särskilt i köken, samtidigt som råvaror, hyror och personal är betydligt dyrare idag. Det gör att många restauranger får kämpa för att hålla både kvalitet och lönsamhet.

– Mat kan gästen laga hemma. På restaurang måste man erbjuda en upplevelse. Utmaningen handlar om två saker: att ha rätt människor och att skapa en upplevelse som gästen inte bara vill betala för, utan längtar att komma tillbaka till, säger Brazer Bozlak.

Lola Maria och Villa Valentina – nya spanska koncept

Nyligen öppnade Urban Italian Group dels en Basta-restaurang på Lilla Torg i Malmö, och även ett nytillskott, Lola Maria, (se bilden nedan) som är en spansk tapasrestaurang. Under våren 2026 öppnar de ännu en spansk restaurang, Villa Valentina, i Mälarterrassen på nybyggda Slussenområdet i Stockholm.

Lola Maria tapas Malmö
Rekryterade med stöd  – fick ett snabbmatsproffs

Rekryterade med stöd – fick ett snabbmatsproffs

När Madelen Thors, som driver flera Subway-restauranger, först fick frågan om att anställa Jhonny Sjöstrand med stöd från Arbetsförmedlingen, var hon tveksam. Idag är hon väldigt glad att hon vågade. ”Vi har fått andra p...