Annons

Treehotel vinner Ekoturismpriset

zoom Foto: Besöksliv
Foto: Besöksliv
NYHETER. Det blev Treehotel i Harads som kammade hem Ekoturismpriset 2020. Priset delades ut under Grand Travel Awards på torsdagen. ”Det är ett erkännande”, säger grundare och ägare Kent Lindvall.
Annons

”Ekoturism är en ansvarsfull turism, som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokalbefolkningens välbefinnande. Med andra ord turism helt i linje med FN:s globala mål och Agenda 2030”, skriver Naturturismföretagen, som utser vinnare av Ekoturismpriset.

I år var det Treehotel i Harads och Kent och Britta Lindvall som fick ta emot utmärkelsen, i konkurrens med övriga nominerade STF Lasätter gård och STF fjällstugor.

 ”Treehotel är en av Sveriges globala ikoner som vilar på ekoturistiska principer och där hållbarheten sedan starten varit en röd tråd. Verksamheten är djupt involverad i det lokala samhället Harads där föreningsliv och lokalbefolkningens livsstil är en del av aktivitetsutbudet”, skriver Ekoturismföreningen i sin motivering, och fortsätter:

”Maten som serveras har sin grund i lokala traditioner med råvarorna som huvudsakligen kommer från lokala producenter. Företaget är också ekonomiskt hållbart med en växande omsättning och bra lönsamhet under de senaste fem åren”.

– Det känns otroligt stort och är ett erkännande, att vi jobbat på bra sedan starten 2010. Hållbarhet har alltid varit ett av våra viktigast värdeord. Vi känner oss stolta och inspirerade att fortsätta arbetet i den riktningen, säger Kent Lindvall i en kommentar och tillägger:

– Priset förpliktar också att fortsätta vårt arbete med hållbarhet, som är en ständig process i utvecklingen av Treehotel.

Vilka framtidsplaner har ni för er egen verksamhet? 

– När vi bygger eller paketerar våra upplevelser eller rum ska vi också ge något tillbaka till naturen. Vi ska bidra till att skydda och hjälpa de ekologiska förutsättningarna där vi verkar, säger Britta Lindvall.

Läs intervju med Kent Lindvall HÄR.