Annons

Turistmagneten Gekås ska byggas ut med nytt hotell

zoom Till Ullared hör redan idag en camping och ett hotell där kunder kan övernatta.
Till Ullared hör redan idag en camping och ett hotell där kunder kan övernatta.
NYHETER. Gekås i Ullared är en stor besöksattraktion. Och nu ska ännu fler få möjlighet att besöka jättevaruhuset – och stanna längre. I dagarna fick vd Jan Wallberg och hans team tillstånd att bygga ytterligare ett hotell.
Annons

Tänkte du att det räcker att stanna en dag på Gekås i Ullared och sedan styra färden hemåt igen, med bagaget fullt av fynd?

Nix.

– Snittkunden, som är en kvinna i dryga 40-årsåldern och åker till Gekås två gånger om året med familjen eller kompisar, stannar ofta både en och två nätter, säger Jan Wallberg, vd på Gekås.

 

Plats för 3000

Därför är det en dröm att få till ytterligare ett hotell på området, som för tillfället består av ett hotell med 108 rum, en stugby och en camping, sammantaget med plats för totalt 3 000 gäster.

Nu blir det en verklighet. Sent i tisdags kväll fattade kommunstyrelsen beslut om att ge tillstånd till en detaljplansändring på området.

– Vår plan är att bygga ett hotell i anslutning till det befintliga hotellet, men på andra sidan vägen och med en gångbro emellan. Tanken är att hotellet kommer att ha samma standard och utformning som det som redan finns, säger Jan Wallberg.

Det går ett rykte om att ni vill satsa på ett premiumsegment, och att det nya hotellet ska bli lite mer lyxigt än det befintliga?

– Vi har inte ens börjat rita på hotellet än, så några sådana planer kan jag inte säga något om. Just nu tänker vi ”prisvärt boende för våra kunder”.

Hur långt fram i tiden det blir som hotellgästerna kan bo på det nya hotellet är ännu inte klart.

– I den bästa av världar är hotellet klart inom tre år. Nu närmast väntar närmare diskussioner med kommunen, först därefter kan vi sätta spaden i marken.