Annons

TV-parets nya renoveringsprojekt: Häckeberga slott

zoom Anna och Lars Norrman renoverar sitt första slott. Foto: Malin Linder
Anna och Lars Norrman renoverar sitt första slott. Foto: Malin Linder
NYHETER. Skånska Häckeberga slott står i förvandling. När det nyöppnar i vår väntar ett hotell utöver de vanliga och en restaurang med kocken Titti Qvarnström i spetsen.
Annons

För drygt tio år sedan spelades Stjärnorna på slottet in på Häckeberga slott i Genarp utanför Lund. Nu har helt andra stjärnor intagit slottet, närmare bestämt Anna och Lars Norrman. De driver sedan fem år ett omtalat bed and breakfast utanför Köpenhamn och har renoverat flera hus som har uppmärksammats i media, bland annat Husdrömmar i SVT. 

Nu håller paret på att renovera sitt första slott.

– Lars och jag gillar att utveckla och bygga saker, säger Anna Norrman. Under pandemin försvann våra svenska gästerna, vilket kändes jättetråkigt. Så vi googlade ställen i Sverige och hittade Häckeberga. Vi har aldrig drömt om att driva ett slott, men efter att ha funderat och pratat med ägaren kände vi att det kunde vara ett kul projekt. 

Häckeberga slott har haft hotell- och restaurangverksamhet i många år, men har hållit stängt sedan december 2020 på grund av pandemin. När det nyöppnar den 1 april är det ett helt nytt slott som kommer att möta gästerna, där den färgstarka och extravaganta inredningen står i fokus.

– Vi gör det vi är bäst på, nämligen att skapa olika världar och annorlunda koncept, säger Anna Norrman. Jag vill att inredningen ska kännas som en upplevelse, men också att det ska finnas många olika typer av upplevelser utomhus. Vi samarbetar med olika aktörer som bland annat kan erbjuda badtunnor och isskulpturering på vintern och cykling eller pilskytte under sommarhalvåret. Vi har också satsat väldigt mycket på maten och kommer att jobba med olika sätt att äta som inte bygger på att man sitter ner i restaurangen.    

Till sin hjälp har paret kocken Titti Qvarnström, som var köksmästare på restaurang Bloom in the park i Malmö när den belönades med en michelinstjärna, samt Niclas Klingspor, som har rekryterats som hotelldirektör.

– Vi är ett ganska litet team, där Niclas och Titti är navet, och vi känner att vi är i väldigt trygga händer. Niklas är otroligt duktig på att skapa god stämning. Han har jobbat på Grand i Lund och flera av de bästa hotellen i London, så han vet vad service är på riktigt.   

Vilka målgrupper riktar ni er mot?

– Vi har aldrig jobbat med målgrupper på traditionellt vis. På vårt bed & breakfast i Danmark har vi alla möjliga typer av människor, alltifrån de som har sparat länge för att kunna besöka oss till de som har väldigt mycket pengar. Gemensamt för alla som kommer till Häckeberga är att de köper ett paket med både rum och mat. Vi vill att alla ska få en helhetsupplevelse.   

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...