Annons

Ukrainska baletten fick gratis boende på Elite

zoom Kyiv Grand Ballet, med dansare från Kyiv och Charkiv och Annika Birkfeldt, General Manager för Elite Hotel Helsingborg.
Kyiv Grand Ballet, med dansare från Kyiv och Charkiv och Annika Birkfeldt, General Manager för Elite Hotel Helsingborg.
NYHETER. När Kyiv Grand Ballet uppträdde på Helsingborgs konserthus för att uppmärksamma och stötta sina landsmän i Ukraina, bjöd Elite Hotel Marina Plaza på hotellvistelsen.
Annons

– Helsingborgs stad hörde av sig och frågade om vi kunde hjälpa till, för utan samarbetspartners och gratis boende skulle de inte ha möjlighet att komma, berättar Annika Birkfeldt, General Manager för Elite Hotel Helsingborg.

Kyiv Grand Ballet, med dansare från Kyiv och Charkiv, turnerade i Sverige i maj med sin Solidarity Tour för att uppmärksamma och stötta Ukraina till följd av Rysslands invasion av landet.

Dansar för sina landsmäns svåra situation

När invasionen inleddes befann sig baletten i Frankrike och har därefter inte kunnat återvända hem. Med den klassiska baletten Giselle riktar de strålkastarljuset mot sina landsmäns svåra situation.

– Det var en väldigt vacker och speciell föreställning som också avslutade med att en av de manliga dansarna sjöng landets nationalsång, säger Annika Birkfeldt, som själv såg föreställningen.

Hitta formen av hjälp som behövs

Inom hotellkedjan har alla Elite Hotels fått mandat av ledningen att bidra till att stötta Ukraina på olika sätt. Elite Hotel i Västerås var tidiga med att organisera en klädinsamling tack vare en av de anställdas ukrainska bakgrund.

Därefter har hjälpbehoven ändrats och det gäller att hitta den formen av hjälp som behövs, konstaterar Annika Birkfeldt. Hon är positiv till hur Visita snabbt såg till att guida besöksnäringen i hur de ska göra för att kunna ta emot arbetskraft från Ukraina, så att till exempel pappersarbetet blir rätt.

”Har vi möjlighet hjälper vi gärna till”

I nuläget finns dock inga aktuella planer på hjälpaktioner från Elite Hotels sida i Helsingborg.

– Men kommer en fråga och vi har möjlighet, hjälper vi gärna till, säger Annika Birkfeldt.

Kyiv Grand Ballet uppträdde också i Halmstad, Växjö, Eskilstuna och Stockholm under sin Sverigeturné, för att därefter resa vidare till Italien.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...