Annons

Unik tävling för besöksnäringen

zoom Vem kommer att driva en flytande verksamhet på Strandvägenskajen?  Foto: Stockholms Hamnar
Vem kommer att driva en flytande verksamhet på Strandvägenskajen? Foto: Stockholms Hamnar
NYHETER. Stockholms Hamnar söker en idé som kan bidra till att lyfta stadens besöksnäring. I potten ligger en vattenanvisning på en av landets mest attraktiva platser.
Annons

När Stockholms Hamnar nu söker en aktör som kan driva en flytande verksamhet på Strandvägenskajen gör de det genom att arrangera en tävling. Det som efterfrågas är en året-runt-verksamhet med innovativa kvaliteter som tillför någonting nytt och intressant till besöksnäringen. Det förklarar Johan Wallén som är marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.

– Mötet mellan land och vatten är verkligen en del av Stockholms identitet och nu ska vi försöka levandegöra det för både stockholmare och turister. Vi vill göra platsen till en magnet för hela staden, säger han.

Den framtida verksamheten kommer att husera på en flytande plattform intill början av Strandvägen, ungefär i höjd med Hotel Diplomat. Den som är med och tävlar ska kunna genomföra projektet både praktiskt och finansiellt.

– För att underlätta för aktörer som vill vara med har vi tagit fram ett underlag som beskriver vad detaljplanen tillåter att man gör på platsen, liksom kostnader och annat som är viktigt att känna till.

Varför utlyser ni en tävling?

– För att få så stor bredd i förslagen som möjligt. Vi tänker oss mat och dryck i kombination med något annat, helst inom kultur, men hoppas verkligen att det ska komma förslag som vi inte hade kunnat tänka ut själva. Att vi får så roliga och bra idéer som möjligt.

Hur ser tidsplanen ut?

– Utlysningen består av två faser. Den som är intresserad har fram till slutet av januari på sig att komma med förslag, sedan gallrar vi ut 3–5 förslag som går vidare in i en andra fas under våren. Tanken är att vi ska skriva avtal med en part innan sommaren och att verksamheten är på plats sommaren 2025, säger Johan Wallén.

Intresserad? Här hittar du mer information om tävlingen

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...