Annons

Unika fastigheten Sockerslottet till salu – igen

zoom Sockerslottet till salu igen.
Sockerslottet till salu igen.
NYHETER. Från blomstrande hotellplaner till att igen hamna på bostadsmarknaden. Sockerslottet i Östersund säljs efter att ha förvärvats för bara månader sedan. 
Annons

Det var en av förra årets mest omtalade fastighetsköp i Jämtland. Krögaren Per-Åke Wahlund, ägare av Sir Winston Group och Verkö slott, köpte huset Sockerslottet. Planerna för den unika fastigheten i Östersund var stora. Ett hus som skulle kunna bli hem åt hotellverksamhet, konferens och fest.

Nu, ett knappt halvår senare, läggs det åter igen ut för försäljning. Spekulationerna i lokalpress och övrig media har varit många efter att Per-Åke Wahlund annonserat beslutet att sälja i en statusuppdatering på Facebook.

Varför väljer du att sälja?

– Huset är i tre våningsplan men enligt tillgänglighetsreglerna kommer vi bara kunna använda 25 procent av husets totala yta och då blir investeringarna för stora och det går helt enkelt inte, säger Per-Åke Wahlund.

För att komma runt tillgänglighetsproblematiken fick han rådet att bygga en hiss på utsidan av huset men det kändes inte aktuellt

Oklart vad som händer nu

– Hade jag byggt ett nytt hus så hade jag ju givetvis gjort det men den rådande planen för Sockerslottet antogs på 50-talet och då fanns det inga planer för hisschakt i huset och jag vill inte bygga en hiss utanpå en så gammal fastighet, förklarar Per-Åke Wahlund.

Vad som nu kommer att hända med Sockerslottet är oklart. Men Per-Åke Wahlund tror mer att det lutar åt en köpare med avsikter för privat bruk.

– Möjligheten att slottet kommer användas för någon slags näringsverksamhet är ju inte omöjlig. Att ha ett kontor med några få anställda är stor skillnad från att ha en hotellverksamhet med över 150 gäster, säger Per-Åke Wahlund.