Annons

Unika trädhotellet växer – bygger nytt lyxrum

NYHETER. Trädhotellet i Norrbotten bygger ut med ett extra rum. Det blir det lyxigaste hitintills. Rummet blir det största i storlek, högst belägna och därtill med en uteplats som har ett golv av nät – likt en stor hängmatta. 
Annons

Det spektakulära trädhotellet i Norrbotten växer. Bokningstrycket har varit så pass stort att ägaren Kent Lindvall kände sig manad att satsa. 

– Vi har fått sådan efterfrågan på boende och är fullbokade stora delar av vintern så då behövde vi ett extra rum, säger Kent Lindvall, Treehotels ägare.

Dubbelt så dyrt med panoramautsikt

Den nya rumskonstruktionen mäter en yta om 100 kvadratmeter och är formad som ett u. Likt alla andra av hotellets gemak är den upphissad i träden. Undersidan är täckt av ett fotografi av skyn i naturlig storlek. 

Om man står under byggnaden går det knappt ana något annat än trädkronan över ens huvud. 

Det är den norska arkitektbyrån Snøhetta som står bakom designen. Rummet har en boyta på 55 kvadratmeter och rymmer upp till fem personer. Gästerna kan också – om de vågar – slumra till på uteplatsen som påminner  om en stor hängmatta. 

Det nya rummet blir också anläggningens dyraste. En natt kostar från 15 000 kronor. Prislappen på själva bygguppförandet är inte klart men budgeten är uppskattad till fyra miljoner kronor. Rummet räknas stå klart för uthyrning i december.

– Det är dubbelt så dyrt som de andra rummen. Störst, högst och kanske mest komfortabelt också. Vi har 70 procent beläggningssgrad på Treehotel som det ser ut nu. Om vi håller den via det nya rummet så är det en fantastiskt god affär, säger Kent Lindvall.

Vad skiljer det sjunde rummet från de andra?

– Det är upplevelsen. Att vi lagt till lite mer av allt. Det är höjden och att det är panorama. Det är gjort för efterfrågan av utsikten. Och interiörmässigt är det också väldigt förfinat, möbler och belysning.