Annons

Hjälper västsvenska besöksnäringen behålla personal

zoom Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
NYHETER. Efter vårens framgång stöttar Turistrådet Västsverige besöksnäringen genom att erbjuda en andra utbildning för permitterade i besöksnäringen i Västsverige.
Annons

Utbildningen som startar i slutet av januari omfattar 40 procent arbetstid under två månader. Marie Linde vice vd för Turistrådet Västsverige har höga förhoppningar på satsningen efter framgångarna från den första utbildningen våren 2020.

 Vårens utbildning blev väldigt uppskattad. Alla utbildningsplatser fylldes och utöver de 200 deltagare som fick ersättning för att delta lyssnade ytterligare ca 100 personer varje dag utan att få ersättning.

Varför behövs det en utbildning till från januari 2021?

– Situationen för besöksnäringen har förvärrats ytterligare i takt med att pandemin har förvärrats och restriktionerna har ökat. Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa företagen att behålla personal och klara sig igenom krisen, och ett sätt att hjälpa till är att starta en ny utbildning.

Utbildningen vänder sig både till permitterad och arbetande personal. För att få del av ersättningen måste man gå utbildningen på arbetstid, så är man permitterad till 60 procent kan man gå utbildningen på de resterande 40 procenten, förklarar Marie Linde.

– Det är upp till företagen att avgöra vem som ska gå utbildningen.

På vilket sätt kan denna utbildning vara förberedande för när hjulen börjar snurra igen? 

Vi har valt ämnen som man ska ha nytta av när resandet kommer igång igen. Vi lyfter till exempel frågan om ekonomisk hållbarhet, vilket ju är ett ämne som är högst relevant just nu. Vi kommer också att prata om ledarskap och om marknadsföring via digitala kanaler för att nämna några exempel.

Vilken typ av företag kan få mest ut av utbildningen? 

Alla som är verksamma inom besöksnäringen.

Läs mer HÄR.