Annons

Välkommet stödpaket med tillfälliga hyresreduceringar

zoom Foto: Istockphoto
Foto: Istockphoto
Fastighetsägarna, Svensk Handel och Visita välkomnar regeringens stödpaket till hyresreduceringar för utsatta branscher som hotell och restaurang.
Annons

I ett pressmeddelande meddelar parterna att de är överens om att regeringens lanserade stödpaket avseende hyresreduceringar nu måste nyttjas fullt ut och det helst direkt.

Bedömningen är att det statliga stödet kommer att underlätta för fastighetsägare och lokalhyresgäster att hitta lösningar.

Visita skriver i pressmeddelandet att situationen är akut för många lokalhyresgäster och sedan en tid tillbaka har fastighetsägare och hyresgäster över hela landet diskuterat olika förslag på lösningar i hyresfrågan.

– Vi ser att detta paket kommer att skapa förutsättningar för att våra företag ska kunna ta sig igenom den nuvarande krisen, kommenterar parterna, som har en pågående dialog med näringsdepartementet kring utformningen av hyrespaketet och kommer att återkomma med mer information när det är klart.

I avvaktan på att alla detaljer i stödpaketet är på plats uppmanas alla medlemmar att snabbt agera på regeringens förslag till hyresreduceringar och skapa konstruktiva lösningar utifrån nuvarande förutsättningar.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren