Annons

Västervik Årets Sommarstad

zoom
NYHETER. Efter att tidigare har placerat sig som både tvåa och trea efter Kalmar så går förstaplatsen som Årets Sommarstad 2020 till Västervik.
Annons

Reseguiden är en jämförelsesajt för resor och utlyser varje år en omröstning för att kora Årets Sommarstad. De senaste fyra åren har Kalmar tagit hem förstaplatsen, men 2020 kliver Västervik upp på den högsta pallplatsen.

Hallå där Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt, grattis till utmärkelsen Årets Sommarstad, hur känns det?

–Det känns jätteroligt och välförtjänt. Efter att ha skuggat duktiga Kalmar i några år så känns det fantastiskt att få knipa förstaplatsen från vår kustgranne.

Varför tror du att Västervik vann – vad gör Västervik till en bra sommarstad?

–Jag tror att Västervik utgör själva sinnebilden av en sommarstad. Vi har en stor vidsträckt skärgård med 5 000 öar som bokstavligen rinner ända in till city. Allt andas sommar i varje hörn av staden och kommunen.

Vad betyder utmärkelsen för Västervik ?

–Att döma av alla hurrarop i sociala medier så är det framförallt en kollektiv skalp för alla västervikare och våra kära turister som tillsammans skapat denna stora kärlekshyllning. Det i sig är ju jätteroligt att se och ta del av. Sen är det ju självklart också en välkommen PR-mässig trofé för oss att visa upp ute i Sverige och världen.

Det blir ju en lite speciell sommar i år, hur påverkas Västerviks turism av att utländska turister uteblir och att inrikesresandet kan riskera att bli begränsat även i sommar?

–Det återstår ju att se. Västervik har cirka 20 procent utländska turister, främst från Tyskland, Danmark och Nederländerna. Det blir ett tapp. Sen har vi cirka 60 procent av vårt upptagningsområde inom 1-2 timmar ifrån Västervik då vi är en attraktiv skärgårdsstad för många mellanstora städer som Linköping, Norrköping och Jönköping med omnejd.

–Vi hoppas ju att rörligheten inom dessa 1-2 timmar tillåts och att vi till och med ökar de 60 procenten, då ser det bra ut. Vår vidsträckta lockar ju också väldigt många båtturister och där tror vi på en stor ökning i år, både lokalt, regionalt och kanske nationellt. Men det ansvarsfulla resandet kommer naturligtvis i första rummet, vi får se hur Folkhälsomyndighetens direktiv kommer att se ut i sommar, säger Niklas Lind.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...