Annons

”Vi ser fram emot en bra sommar med hög beläggning”

zoom Marina Olmarker, chef för Hotel Skansen i Båstad, ser fram <br />
emot en sommar med hög och jämn beläggning.  Foto: Hotel Skansen/Mikael Pilstrand
Marina Olmarker, chef för Hotel Skansen i Båstad, ser fram
emot en sommar med hög och jämn beläggning.
Foto: Hotel Skansen/Mikael Pilstrand
NYHETER. Nu storsatsar GRAM Group på sommaren. Hela 142 medarbetare rekryteras till koncernens hotell och restauranger på sydsvenska västkusten. "Vi tror att den här sommarsäsongen kommer att vara snarlik förra årets rekordsommar", säger Marina Olmarker, chef för Hotel Skansen i Båstad.
Annons

Smittspridningen ökar, restriktioner förlängs och det talas om en tredje våg. Samtidigt söker GRAM Group 142 nya medarbetare till koncernens hotell och restauranger i Båstad och Torekov. Jobben finns inom restaurang, kök, reception, städ, fastighet och ekonomi. För Hotel Skansen i Båstad rör det sig om ett 80-tal lediga jobb.

– Det är främst säsongsjobb men även några fasta tjänster som erbjuds här och på våra systeranläggningar Hotel Riviera Strand, Torekov Hotell, Pepe’s Bodega och Papas Restaurang, säger Marina Olmarker, hotellchef.

Vi befinner oss i en tredje våg med ökad smittspridning och förlängda restriktioner. Hur kommer det sig att ni vågar anställa så många nu? 

– Förra året resulterade svemester/hemester-trenden i en fantastiskt bra sommar – beläggningsmässigt blev det en rekordsommar för oss. I år märker vi att våra gäster fortsatt är inställda på att hålla resorna inom Sverige och sommarbokningarna började trilla in tidigt så vi ser fram emot en ny bra sommar med hög och jämn beläggning.

Hur har ni påverkats av pandemin hittills och vilket läge befinner ni er i nu?

– Pandemin har ju absolut utmanat de flesta typer av verksamheter och vi har fått vara flexibla och kreativa för att hitta sätt att kunna fortsätta bedriva vår anläggning på ett tryggt sätt för både besökare och personal, säger Marina Olmarker och fortsätter:

– Vi är optimistiska men såklart realistiska när det kommer till lättnader av restriktionerna. Självklart hoppas vi att vaccineringen främst ska bromsa smittspridningen och att effekten av det blir minskat tryck på sjukvården och en ”enklare” vardag. Men att kunna ha serveringen öppen längre än till 20 är högt upp på önskelistan för vår bransch och verksamhet.